Про це заявив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що за бюджетною програмою «Розвиток екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві» Міністерство охорони здоров’я закупило безпрецедентну за всі роки незалежності кількість спеціальних автомобілів медичної допомоги: 216 автомобілів для екстреної швидкої медичної допомоги на базі «Пежо Бокстер» (тип В) і 70 реанімаційних автомобілів на базі «Форд Транзит» (тип С).

Ці моделі авто цілком відповідають стандартам таких типів спеціальних автомобілів.

Натомість, уряд Юлії Тимошенко у вересні 2009 року підписав договір на поставку 1000 автомобілів «Опель-Комбо» з австрійською компанією «Vamed Engineering GmbH & Co KG».

19 грудня 2009 року центр сертифікації охорони здоров\'я зробив офіційний висновок: ці авто не відповідають положенням національного стандарту й не пристосовані для транспортування хворих на ношах.

Ось чому 27 січня 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти екс-прем’єр-міністра за те, що звичайні авто були ввезені під виглядом товару медичного призначення без сплати податку.

Не можна порівнювати авто, куди елементарно не поміщаються ноші з хворим, з «швидкою», заповненою всім необхідним: електрокардіографом, електровідсосом, дефібрилятором, кисневими приладами, жорсткими, м’якими та дитячими ношами.

В уряді сподіваються, що таке пояснення цілком достатнє і "таким чином чергову інформаційну провокацію можна вважати такою, що луснула".

Як ми повідомляли раніше, Вінниця отримає від Азарова такі ж "швидкі", за які судили Тимошенко



Переглядів: 3396
Поширень: 0