Підписанням цього документу завершилася робоча зустріч заступника голови облдержадміністрації Романа Аксельрода із першим заступником генерального директора Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Володимиром Гурковим, що відбулася 13 серпня в облдержадміністрації. На зустрічі були присутні регіональні представники національного оператора поштового зв\'язку, зокрема, директор Вінницької дирекції УДППЗ «Укрпошта» Наталія Костюк. Учасники зустрічі обговорили розвиток і перспективи діяльності держпідприємства «Укрпошта».

«Нині працівники «Укрпошти» надають близько п’ятдесяти видів послуг населенню, адже окрім листів та преси, жителі Вінниччини завдяки листоношам отримують пенсію, соціальні виплати. Ніхто із чиновників не є таким бажаним у хаті селянина, як листоноша, яка у найвідаленіший закуток за будь якої погоди принесе свіжу газету, пенсію і добру звістку. «Укрпошта» — важливий державний сектор, який надає кожній людині доступ до поштового зв\'язку. Для того, аби ця функція виконувалася комплексно і якісно, необхідна взаємодія виконавчої влади, органів місцевого самоврядування із держпідприємством «Укрпошта», тому підтримка державного підприємства є запорукою розвитку поштового зв’язку на Вінниччині та покращення якості поштових послуг жителям регіону», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод. За його словами, 70% поштових відділень «Укрпошти» у селах Вінницької області є збитковими, адже вони як суб’єкти підприємницької діяльності не отримують державних дотацій, тому сьогодні національний оператор поштового зв’язку як ніколи вимагає особливої уваги до себе.

«В умовах ринкової економіки нам доводиться шукати нові шляхи налагодження ефективної роботи. Меморандум, який сьогодні підписано обласною владою із «Укрпоштою», є гарантією подальшого розвитку поштового зв’язку на Вінниччині», – прокоментував підписаний документ Роман Аксельрод.

Перший заступник гендиректора Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Володимир Гурков зазначив, що обласна влада активно сприяє «Укрпошті» у реалізації заходів із розвитку мережі поштового зв’язку Вінниччини, завдяки чому утримуються стабільні та доступні ціни на послуги поштового зв’язку для жителів регіону.

«Вінницька філія сьогодні демонструє одні із найкращих в Україні показники діяльності. За усіма показниками Вінницька дирекція займає передові місця, відповідно до неї прикута особлива увага. Сьогодні держава в цілому сприяє розвитку поштового зв’язку в Україні. Відбувається оновлення автотранспорту, триває впровадження автоматизації в усіх відділеннях зв’язку. Всі відділення зв’язку будуть повністю оснащені комп’ютерною технікою. За масштабами автоматизації національний оператор поштового зв’язку виходить в лідери європейського рівня. Підписання меморандуму є важливим кроком у напрямку підтримки діяльності «Укрпошти» на Вінниччині та підкреслює прагнення до дієвої співпраці державних органів та «Укрпошти» у справі надання якісних послуг жителям регіону», – зазначив Володимир Гурков.

Володимир Гурков підкреслив, що поштове підприємство має надійну підтримку на державному рівні, а це знаходить своє продовження в регіонах. Він подякував керівництву Вінницької облдержадміністрації за розуміння важливості стабільного розвитку поштового зв’язку та допомогу регіональній мережі «Укрпошти».

У Меморандумі обумовлена співпраця Сторін у межах своїх повноважень «з метою впровадження комплексу правових, організаційних та інших заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи поштового зв’язку в області». Пріоритетними напрямками такої співпраці є розвиток мережі поштового зв’язку, розширення переліку послуг, що надаються оператором поштового зв’язку в області, та поліпшення їхньої якості. Зокрема, йдеться про надання місцевими органами влади пільгових цін на оренду комунального майна для розміщення об’єктів поштового зв’язку, допомоги у реконструкції поштових відділень та встановленні нових поштових скриньок жителям регіону.

як ми повідомляли раніше, у вінницькій "Укрпошті" з\'явилася електрона система сортування



Переглядів: 4497
Поширень: 0