Фонд держмайна України оголосив про плани продажу на приватизаційних конкурсах у вересні пакетів акцій "Вінниця-", "Дніпропетровськ-", "Запоріжжя-", "Луганськ-", "Лубни-", "Кременчуг-", "Суми-", "Житомир-", "Тисмениця-", "Крим-", "Волинь-", "Чернівцігаз".

Як говориться в офіційному виданні Фонду «Відомості приватизації», приватизаційний конкурс з продажу 22 059% "Вінницягаз" відбудеться 14 вересня. Стартова ціна даного держпакета встановлена в розмірі 1,5 млн. грн, крок торгів - 15 тис. грн. Покупець пакету буде зобов\'язаний протягом трьох років з моменту покупки інвестувати в розвиток підприємства 3,2 млн. грн.

Продаж понад 20% акцій, на думку експертів, означає істотний перерозподіл часток акціонерів. По суті держава втратить статус ключового гравця на ринку збуту газу. Натомість у його ролі зможе виступити Дмитро Фірташ, який згідно низки даних, нині тим чи іншим чином вже впливає на більш ніж два десятки українських облгазів.

Нагадаємо, Кабмін своєю торішньою постановою доручив "Нафтогаз Україна" передати державні пакети акцій 48 підприємств з газопостачання та газифікації (міських і облгазів) зі статутного капіталу компанії Фонду держмайна для їх подальшої приватизації.



Переглядів: 4195
Поширень: 0