Ще одним прикладом шахрайств є відкриття вінничанам віз, які не відповідають меті і термінам подорожі. Як результат подорожуючий, отримавши візу і сплативши посередникам, стикається потім з проблемами на кордоні, вимушений переривати подорож, втрачати час і кошти.

За словами начальника відділу у справах молоді та туризму міської ради Руслана Анфілова: «З’явилась величезна кількість фірм і посередників, які за плату пропонують допомогу у відкритті візи для подорожі до Європи. На жаль, більшість з них вдаються до дій, які мають ознаки шахрайства. Часто не гребують підробкою документів і надають недостовірну інформацію для вінничан. Мета цих «горе-посередників» залякати процедурою отримання візи і схилити клієнтів сплатити за посередницькі дії.»

Щороку все більша кількість вінничан планує поїздки за кордон на відпочинок, для організації бізнесу, до родичів, на навчання.

За інформацією прикордонної служби тільки за шість місяців цього року український кордон перетнули 30 мільйонів українських громадян.

Велика кількість вінничан, особливо для відпочинку на морі обирають безвізові або так звані умовно візові країни, коли віза видається прямо в аеропорту. Найбільш популярними є Туреччина, Єгипет, Таїланд, Ізраїль. Для подорожі не потрібно попередньо отримувати візу у консульстві чи посольстві.
Відділ молоді та туризму міської ради спільно з муніципальною компанією «Турцентр Подільський» перевірили на практиці відомості щодо подорожей до країн Європи і надають наступну інформацію.

Офіційно немає прикордонного контролю всередині країн так званої Шенгенської угоди, до якої приєднались 26 держав – членів Євросоюзу: Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія (без Гренландії і Фарер), Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція, Естонія.
Окрім того, Андорра (разом з Іспанією), Монако (разом з Францією), Сан-Марино (разом з Італією).

Не є членами Євросоюзу, хоча і входять до Шенгенської зони: Норвегія, Ісландія та Швейцарія.
Поза Шенгенської угоди залишаються Великобританія, Ірландія, Болгарія і Румунія, що входять до Євросоюзу, але потребують інших віз.

Рекомендації як уникнути неприємностей при подорожі до Європи:

  1. Не користуватись послугами сумнівних фірм-посередників. Жодний посередник не може вплинути на рішення консула. Ніяких домовленостей не існує. Всю інформацію можна отримати на офіційних сайтах посольств, консульств та візових центрів. У місті Вінниці діє Генеральне консульство республіки Польща у Вінниці та в цьому році відкритий Польський візовий центр по вулиці Гоголя, Необхідну консультацію також можна отримати в міській муніципальній компанії «Подільський туристично-інформаційний центр» (Вінницька вежа, вул.Козицького, 20, 1 поверх).
  2. Віза має бути оформлена в країні, до якої ви в’їжджаєте, і в посольстві або консульстві тієї країни, від якої ви маєте запрошення на цю поїздку.
  3. Якщо ви їдете до кількох країн, треба визначити, в якій із них ви найбільше проводитимете часу, яка з цих країн є основною, і саме до посольства цієї країни звертатися по візу.
  4. Якщо ваша подорож пролягає через кілька країн, але не можна виділити основну, треба отримати візу тієї країни, до якої заплановано перший в’їзд.

Як ми повідомляли раніше, польські візи стали безкоштовними.



Переглядів: 4557
Поширень: 0