«Вінниця отримає фундаментальний документ, який буде розроблено відповідно до вимог законодавства і відповідатиме усім потребам громади, - розповідає мер, - це буде наша мала Конституції».

Вчора, розпорядженням міського голови затверджено робочу групу по розробці проекту Статуту міста - це дорадчий орган при мерові, у склад якої входять представники фракцій усіх політичних сил, представлених у міській раді, громадських організацій, профспілок. Основна вимога Володимира Гройсмана - проект повинен бути максимально обговорений громадськістю міста - «Я хочу отримати ініціативу від вінничан, почути кожного мешканця міста, адже кожен пункт Статуту повинен відповідати потребам вінничан». Управлінням комп\'ютеризації та комунікацій міської ради буде створено муніципальну сторінку на сайті, на якій вінничани зможуть залишати пропозиції до проекту Статуту. Остаточний варіант затверджуватиметься міською радою. «Наша робота у часі поки що не регламентована, - каже заступник міського голови Андрій Рева, - та, думаю, протягом 2009 року ми вийдемо на остаточний документ».

На сьогоднішній день Статути міста мають близько 2/3 обласних центрів України. Над створенням вінницької Конституції крім робочої групи та мешканців міста будуть залучатися науковці.


Переглядів: 2966
Поширень: 0