Літня школа – 2012 “Разом!» в Євпаторії зібрала активних дітей-лідерів та дітей з особливими потребами віком від 12 до 15 років з базовим знанням англійської мови. За сприяння Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та департаменту освіти міської ради наше місто у Літній школі представляли п’ять дітей, які проявили свої лідерські якості. Це Довгорук Анастасія (СЗОШ № 29), Дегтярьов Сергій (СЗОШ № 30), Сологуб Ольга (СЗОШ № 4), Остапець Анастасія (СЗОШ № 5), Берегута Олександра (СЗОШ № 33).

Метою Літньої школи була підготовка молодих тренерів шляхом неформального навчання за методикою «рівний-рівному» для подальшої роботи серед своїх однолітків у рамках проекту «Разом!». Окрім цього, організатори приділяли увагу інтеграції дітей з особливими потребами у волонтерський рух, відпрацюванню моделі інклюзивної освіти, взаємодії та взаєморозумінню дітей з особливими потребами з їх однолітками.

Програму Літньої школи розроблено Міжнародною громадською організацією «Школа Рівних Можливостей» спільно з відділом преси, освіти і культури Посольства США в Україні. Учасники брали участь у тренінгах, щоденних майстер-класах з акторської майстерності, у вечірніх програмах, конкурсах, отримали нові можливості для самореалізації, мали змогу спілкуватися англійською мовою з волонтерами, учасниками американських програм.

Після закінчення навчання у Літній школі лідера учасники отримали сертифікат, який засвідчує, що вони у подальшому житті можуть стати юними тренерами, волонтерами під час проведення інформаційних заходів у різних регіонах України; учасниками гендерного інтерактивного театру, режисерами, постановниками інтерактивних вистав; майбутніми учасниками різноманітних міжнародних програм.​



Переглядів: 3336
Поширень: 0