Нещодавно на електронну адресу редакції сайту «Моя Вінниця» надійшов лист-обурення. У ньому жінка написала, що з території Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського охоронці виганяють матусь з дитячими калясками.

«Допоможіть! припинити свавілля! Чому матусь із дитячими колясками охоронники нахабно виганяють із території Державного педагогічного університету мотивуючи тим, що це "частная собственность"! Що це робиться? Яка приватна власність в державної установи??? чи я помиляюся? Це так адміністрація ВНЗ підтримує державну програму по підвищенню народжуваності? виганяючи матусь, не дає студенткам дивитися на позитивні приклади люблячих матусь із їх янголятками, бідолашні першокурсниці бачать, що жінку із дитиною женуть та виганяють! А потім дивуються, чому ці ж студентки викидають немовлят із даху, залишають в пологовому будинку чи роблять аборт? Допоможіть нам немає де гуляти (хіба що вздовж проїжджої частини) ! Повірте, там гуляють лише дбайливі матусі, яки хвилюються про малюків і хочуть хоч трішечки чистішого повітря для своїх чад.... а такі смітити не будуть ... бо знають, що завтра прийдуть сюди знову! Але ось декілька днів тому охоронники почали нахабно виганяти матусь, пояснюючи, що це "частная собственность и приказ ректора". Допоможіть, захистіть право нашого майбутнього покоління користуватися чистим (хоч трохи чистішим) повітрям! На Вас одна надія! Поясніть будь-ласка, яка може бути приватна власність і чому ректор чинить таке свавілля!»

На такий лист у навчальному закладі здивувались. За інформацією проректора з науково-педагогічної роботи ВДПУ ім. М. Коцюбинського Олександра Криворучка, територія навколо університету не приватна, а державна.

- Вона охороняється до 20 години близько 10 років, - повідомив Олександр Іванович. - А на ніч її зачиняють. І тоді ні викладачі, ні студенти на ній не перебувають. Але ніхто нікого з території університету не виганяв. Тим паче мам. Я взагалі нещодавно спостерігав картину, коли дитина зривала троянди з клумби на очах у мами, яка сиділа і курила цигарку. У нас на території заборонено і студентам і викладачам курити. Я підходжу й роблю мамі зауваження. На що чую: «Что вам? Жалко?»

Керівництво ВНЗ пояснює, що усіх на територію пускають, окрім тих вінничан, які вигулюють собак. Навпаки, молодятам дозволяють фотографуватись. І , звісно, у вихідні дні територію закривають.



Переглядів: 4309
Поширень: 0