Українському магнатові вдалося налякати жителів грецького острова Сифнос. У місцевій пресі з\'явилася інформація, що якийсь український бізнесмен хоче купити або взяти в безстрокову оренду острів за розмірами трохи менший Вінниці. Площа Сифноса - 74 кв. км, він розташований в південній частині Егейського моря.

Обурення греків можна зрозуміти, адже на Сифносі живуть близько 2500 жителів, а сам острів є популярним курортом з пля

жами, готелями, магазинами, ресторанами, портом, старовинними будівлями та аж 365 церквами.

Кажуть, наш магнат планує зробити з острова елітну зону для відпочинку. Але хто він, не відомо. За місцевими правилами, імена покупців не розголошуються. Також незрозуміло, яка може бути вартість цієї землі. Приміром, безлюдний острів розміром у 10 кв. км коштує 1,5 млн євро.

Раніше грецький уряд заявляв, що готовий продавати і віддати в оренду свої невеликі острови, і таким чином отримати гроші на подолання економічної кризи, в якій загрузла Греція. А в серпні мер Вільнюса Артурас Зуокас заявив, що вже вибрав один і готовий заплатити за нього майже 6 млн. доларів. За його планом, цей острів можна було б зробити туристичним центром, а виручені гроші пустити на оплату боргів Вільнюса.

Але щоб купити острів із мешканцями - такого в історії Греції ще не було!



Переглядів: 4331
Поширень: 0