В ОДА відбулось засідання колегії з питань дотримання організаційно-правового порядку здійснення будівництва у Вінницькій області за участі заступника начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції України Володимира Папки.

Як зазначив О. Домбровський, затвердження нової містобудівної документації повинно зняти напругу у галузі будівництва та упередити численні випадки самовільних забудов.

З 18 міст області власні генплани мають 13 міст, з 29 селищ – лише 5, усі 1466 сіл потребують повного коригування правил забудови. Деякі документи приймались ще 50 років тому. Голова облдержадміністрації закликає відмовлятися від «шанхайських» підходів у будівництві з погляду виділення землі, розміщення й архітектури споруд. Він вимагає активізації процесів замовлення та затвердження генеральних планів територій. «Це не є проблема міністерства, це не є проблема облдержадміністрації чи обласної ради, це – ваша компетенція , це ваші повноваження і якщо до сьогоднішнього дня вони у вас не затверджені, то це недолік вашої роботи», - наголосив губернатор, звертаючись до керівників органів місцевого самоврядування.

Для довідки:
За результатами моніторингу інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю у Вінницькій області, з початку року перевірено 582 об’єкта будівництва, виявлено 242 порушення у сфері містобудування.
З виявлених 227 самочинних об’єктів: 10% житлових будинків, 37% надбудов та реконструкцій, 40% об’єктів офісно-торговельного, розважального призначення.


Переглядів: 3131
Поширень: 0