Цьогоріч підприємства, які надають послуги із водозабезпечення, тепло- та електропостачання готувалися до роботи взимку ще з приходом весни, відтак на сьогоднішній день вже майже на 100% готові до нового опалювального сезону. У міжопалювальний період проводились капітальні та поточні ремонти тепломереж, котелень, центральних і індивідуальних теплових пунктів, тривала заміна водопровідних та каналізаційних мереж, тобто виконувався цілий комплекс робіт, які дозволять вінничанам взимку отримувати якісні послуги з теплопостачання. Так, зокрема, у міжопалювальний період було замінено 1,6 км, виконано профілактичні і поточні роботи на 260 км теплових мереж і проведено необхідні ремонтні роботи. Крім того, майже у повному обсязі від запланованого відремонтовано 110 центральних теплових пунктів та 113 індивідуальних теплових пунктів.

Крім того, проводились роботи і по підготовці житлового фонду до роботи в холодну пору року. Зокрема, у місті вже виконано гідропневматичну промивку систем опалення 82 житлових будинків та ремонт 1216 елеваторних вузлів. Цьогоріч станом на початок вересня в житловому фонді виконано заміну близько 9 тисяч погонних метрів трубопроводів опалення, відремонтовано та замінено майже 7 тисяч погонних метрів гарячого та понад 5,6 тисяч трубопроводів холодного водопостачання

За словами директора департаменту міського господарства Василя Броварника, вже кілька років поспіль підготовка до нового опалювального сезону розпочинається одразу по завершенню старого.

«Практика виконання робіт у міжсезоння давно виправдала себе, - розповідає Василь Броварник. – Проведення ремонтних робіт навесні та влітку дозволяє завчасно виявити проблеми на тепломережах та до початку опалювального періоду усувати недоліки, аби під час осінньо-зимового сезону зменшити ризик масштабних аварійних поривів».



Переглядів: 2894
Поширень: 0