Підписана у червні 2012 року Угода про співпрацю між управліннями освіти і науки Вінницької обласної та Севастопольської міської державних адміністрацій набирає обертів у своїй реалізації: зустрівши влітку на Подільській землі севастопольських колег, вже у вересні з візитом-відповіддю вінничани прибули до міста-героя Севастополя.

Освітяни Вінниччини відвідали колег із Севастополя Протягом 13-16 вересня педагоги Вінниччини знайомилися з освітньою галуззю Севастополя, відвідуючи навчальні заклади міста та вивчаючи систему організації в них навчально-виховного процесу. Очолив делегацію начальник управління освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Розпочався дружній візит освітян зустріччю із першим заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергієм Савенковим, який, привітавши вінничан із прибуттям до міста-героя, висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю. Стан та тенденції розвитку освітньої галузі міста охарактеризувала у ході зустрічі заступник голови - начальник управління освіти і науки МДА Ірина Заєць, звернувши увагу на особливості організації навчального процесу у закладах освіти Севастополя.

У свою чергу, начальник управління освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк ознайомив колег із системою освіти Вінниччини, зазначивши, що започаткована співпраця стане джерелом новацій та напрацювання продуктивних зв’язків між навчальними закладами регіонів. «Ті події, що мають сьогодні місце у Севастополі, сягають корінням 2006 року, коли була підписана Угода про співробітництво між Вінницькою областю та Севастополем. Цьогоріч нам вдалося наповнити її реальним змістом. І варто зауважити, що наші регіони стали першими на теренах держави у здійсненні такого роду співпраці. Безперечно, у нас є багато спільних галузевих проблем, але у кожної територіальної громади свої шляхи їх вирішення, і нам надзвичайно цікаво познайомитись із вашими методами розв’язання актуальних питань галузі на різних рівнях її функціонування», - зазначив Ігор Івасюк.

Освітяни Вінниччини відвідали колег із Севастополя Беручи до уваги широке педагогічне представництво Вінниччини – це і керівники органів управління освітою, і директори закладів дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти – педагоги Севастополя підготували програму за усіма спектрами освітньої діяльності.

Відтак, вінничани працювали в окремих групах, вивчаючи практичний досвід адміністрування та навчальної діяльності шкіл та дитячих садочків міста, Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій, Палацу дитячої та юнацької творчості, Севастопольського професійного торгово-кулінарного ліцею.

Окрім відвідин навчальних закладів, вінницькі освітяни також мали можливість ознайомитись із музеями та визначними пам’ятками Севастополя.



Переглядів: 2922
Поширень: 0