Вибір теми невипадковий, адже в світі близько 15 мільйонів біженців і більше половини - саме жінки. Багатьом із них просто не пощастило з місцем народження.

Ольга Кудріна з донечкоюОльга Кудріна - молода жінка, яка була учасницею Націонал-більшовицької партії Росії і в 2005 році повісила на московському готелі «Росія» банер «Путін, піди сам!». За це її засудили до п\'яти років ув\'язнення.

- Наступного дня, після того як я дізналася, що мені присудили п\'ять років, без будь-якої підготовки я вирішила тікати без речей, тільки з маленькою сумочкою з деякими документами і грошима. Не повідомила про це нікому, навіть батькам, - розповідає Ольга Кудріна.

Нині вона живе у Вінниці з донькою, в 2008 році отримала статус біженця. Але не все було легко. На початку, коли Ольга звернулася про надання статусу біженця, їй було складно знайти роботу.
Та й зараз Ольга Кудріна побоюється, що влада може її екстрадувати всупереч статусу біженця.

Її побоювання не безпідставні. Фільм ще не був змонтований, як до Ольги прийшов дільничний міліціонер, щоб підтвердити її місце проживання, так як російська влада відправили запит про місцезнаходження біженки.

Довідка:

Режисер Паула Паласіос народилася в Мадриді в 1983 році. У 2004 році переїхала в Париж, де закінчила навчання на кафедрі кіно Французького університету. Там Паула виступила співрежисером свого першого короткометражного фільму «Сон папуаса».

У квітні 2006 року відкрила власну продюсерську компанію - «Паласіос Філмс». У наступному році Паула виступила режисером і продюсером свого першого документального фільму «Жінки без паузи» про відмінності в сприйнятті менопаузи жінками різних країнах світу. Він здобув кілька міжнародних премій.

У 2012 році «Паласіос Філмс» і Документальний телеканал «Аль-Джазіра» випустили трилогію про плем\'я хадза в Танзанії - «Останній мисливець».

Паула Паласіос також брала участь у зйомках інших документальних фільмів у якості оператора, була членом журі міжнародних кінофестивалів і організовувала тренінги з документального кіно на міжнародному рівні.


Переглядів: 3088
Поширень: 0