Мешканці Вінниці, особливо ті, хто має власне авто, задоволені станом міських доріг і тим, що автошляхи утримуються в належному стані. За даними опитування одного із відомих українських порталів, дороги Вінниці водії оцінюють на «відмінно» та «добре». Разом з тим покращення якості доріг у місті продовжується, і щороку у Вінниці збільшується кількість доріг, які ремонтуються капітально. Вже кілька років поспіль комунальні служби асфальтують другорядні вулиці та тротуари.

Ремонтні роботи

Цьогоріч у місті виконано майже повний обсяг запланованих робіт по ремонту доріг та тротуарів. Так, зокрема, станом на початок жовтня у місті відремонтовано асфальтобетонне покриття доріг на майже 140 вулицях загальною площею 30,2 тис. м². Цьогоріч значно збільшились обсяги робіт по зашпаровуванню тріщин та швів на дорожньому покриттю із застосуванням спеціалізованих машин та бітумізаторів. Зокрема, якщо минулого року було відремонтовано близько 2 тис. погонних метрів покриття, то цьогоріч обсяги збільшились до 50 тис.

У поточному році виконувались роботи по вибірковому капітальному ремонту асфальтного покриттю вулиць. Так, наприклад, на І-му провулку Українському, вулицях Ю.Смирнова та 50-річчя Перемоги відремонтовано понад 2,2 тис.м² покриття. А за рахунок співфінансування з мешканцями у приватному секторі заасфальтовано вулицю Бєлінського загальною площею 548 м2.

Ремонтні роботи

Також, на замовлення департаменту капітального будівництва, цьогоріч капітально відремонтовано асфальтобетонне покриття доріг загальною площею майже 57 тис.м² на вулицях З. Космодем’янської, Винниченко, Стахурського, Гоголя, Червоноармійській, Л.Толстого, Малиновського. Виконано реконструкцію вулиць Тімірязєва, Некрасова та Шмідта.

Крім того, і надалі продовжуються роботи щодо збільшення пропускної здатності вулиць. Так, цьогоріч виконано розширення проїжджої частини вулиці Генерала Арабея на перехресті з Хмельницьким шосе. Також влаштовано паркувальний майданчик в по вул. Свердлова, а до кінця року планується влаштувати паркувальну зону по вул. Хмельницьке шосе біля Палацу дітей та юнацтва.

Ремонтні роботи

Цьогоріч виконано і значні обсяги робіт по приведенню до належного стану тротуарів. Упродовж 9 місяців в обласному центрі поточний ремонт виконувався на більш ніж півсотні тротуарів загальною площею майже 11 тис.м2. Крім того, капітально відремонтовано покриття тротуарів на вулицях 600-річчя, Бучми, Соборній, тупику Маяковського (під’їзд до техліцею), Червоноармійській, Малиновського, Гоголя, Винниченка та Космодем’янської. Загалом у поточному році виконано ремонт понад 13 тис. м2 тротуарів.

За інформацією директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Ігоря Корольчука, цьогоріч проводились роботи щодо належного відведення атмосферних опадів з дорожнього покриття на територій житлової забудови. «У цьому році у найбільш проблемних місцях відремонтовано ділянки мереж зливової каналізації, приведено до належного стану 634 зливоприймальні решітки та 206 оглядових колодязів на вулично-шляховій мережі міста, - говорить Ігор Корольчук. – На сьогоднішній день проводиться робота по очистці русел малих річок (вже виконано очистку 5200 м.п. (або 7475 м2). Крім цього, на вулиці Маяковського влаштовано зливову каналізацію протяжністю 125 погонних метрів».



Переглядів: 4659
Поширень: 0