Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго»

Котельня ПТВМ-30 по вул. 600-річчя, 13 була введена в експлуатацію 40 років тому. Сьогодні вона обладнана чотирма котлами, які у сумі дають потужність 120 гідрокалорій на годину. Оскільки один із агрегатів знаходився у зношеному стані і коефіцієнт його корисної дії був низьким, декілька років тому, відповідно до програми реконструкції котельні, було розпочато реконструкцію 4-го котла. Тут замінили екранні труби і старі пальники на сучасні, німецького виробництва «SAACKE».

Обладнання комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго»

На сьогоднішній день усі роботи по модернізації обладнання повністю завершені. Як говорять фахівці теплоенергетичної галузі, комплексний підхід до реконструкції котлоагрегату дозволить економити газ за рахунок чіткого автоматичного регулювання процесу спалювання газу. Окрім цього, модернізація дасть можливість економити електроенергію за рахунок встановлення частотних перетворювачів на двигунах димососа і вентилятора.

Володимир Гройсман побував на комунальному підприємстві «Вінницяміськтеплоенерго»

Міський голова Володимир Гройсман під час перебування на КП «Вінницяміськтеплоенерго» зазначив, що в середньому на рік буде досягнуто близько 3-х відсотків економії по споживанню газу. «Сьогодні котел споживає на рік майже 19-20 мільйонів кубів газу, тому тривідсоткова економія – це вже достатньо серйозний результат, - говорить Володимир Гройсман. – Ще декілька років тому така економія для підприємства була недосяжною. Але вже сьогодні ми бачимо, що в рік можна буде економити біля 1-1,2 мільйонів гривень. І вже через 3,5-4 роки затрачені на модернізацію кошти, окупляться». ​



Переглядів: 7156
Поширень: 0