2 жовтня близько сьомої години вечора інспекторами ДПС м.Вінниці по вулиці Островського був зупинений автомобіль «БМВ», за кермом якого знаходився 22-річний вінничанин. Під час перевірки документів було виявлено відсутність в автомобілі дублюючої таблички з номером кузова та встановлено, що під номерним знаком цього автомобіля зареєстроване інше авто. По даному факту проводиться експертиза, а автомобіль доставлено на майданчик тимчасового утримання.

А 4 жовтня о 12 годині під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом та відпрацювання Немирівського району, інспекторами взводу супроводу в цьому районому центрі по вулиці Луначарського був зупинений автомобіль «Опель-Вектра», яким керував 37-річний місцевий житель. При звірці номерних знаків із документами встановлено, що в даному автомобілі номер кузова перероблений кустарним способом. Цей автомобіль водій придбав днем раніше на одному із авторинків Вінниці. Купив, як говорять «кота у мішку», адже автомобіль не був знятий з обліку, а за свої чималі гроші водій отримав на руки лише технічний паспорт та автомобіль із купою проблем. Наразі проводиться експертиза та тривають слідчі дії. Автомобіль поміщено на арешт майданчик.

За словами начальника УДАІ УМВС у Вінницькій області Павла Солоненка, подібних випадків можна уникнути, якщо водій не полінується і звернеться до реєстраційно-екзаменаційних відділів ДАІ у будь якому районі, перевіривши автомобіль на предмет його угону, ідентичності агрегатів, техпаспорту, тощо… Процедура відбувається швидко, а потрачені невеликі кошти принесуть водієві впевненість у тому, що на нього не очікуватимуть несподіванки та проблеми із законом. Багато громадян сьогодні купують автомобілі, формально отримавши лише технічний паспорт, навіть без доручення. Саме це використовують шахраї, продаючи автомобілі із переробленими агрегатами. Лише у цьому році співробітниками ДАІ Вінниччини було зафіксовано близько 50 подібних випадків, коли агрегати автомобіля не відповідали записам у техпаспорті, а реєстраційні документи підроблені.



Переглядів: 6360
Поширень: 0