Як повідовим І.Салецький у Вінниці з 11 по 13 жовтня проходитиме молодіжна акція «Подаруй мені життя», яка спрямована на підтримку життя дітей – «акція проти абортів». В області діє своєрідний формат соціального партнерства, а саме - церкви та влади. Єпархії УПЦ в області оголосили 2012 рік - роком соціального служіння і одним з проявів багатосторонньої співпраці є участь церкви в соціальних проектах. Важливим та актуальним на сьогоднішній день став даний проект, до якого залучається молодіжна громада та волонтери і усі, кому не байдуже життя майбутніх дітей.

Як зауважив настоятель храму Святителя Луки Кримського Тульчинської єпархії Української православної церкви протоієрей о.Володимир з кожним роком погіршується ситуація щодо прийняття рішень позбутися дитини. Останні статистичні дані вражають своїми цифрами Так, відповідно до офіційних даних МОЗ України, в 2011 році зафіксовано більш як 156 тис. абортів.

Метою проведення акції є інформування населення. Насамперед, роз’яснення громадськості про можливі неминучі наслідки аборту, розповідь про гріховність вчинення аборту, так як це є страшним гріхом. Звичайно, рішення піти на такий крок пояснюється різноманітними виправданнями: хто «по молодості», незнанню, хто під впливом обставин, хто через матеріальні та соціальні труднощі. Тому, важливо щоб у такий критичний період роздумів з’явився хтось поруч аби підтримати та допомогти урятувати людське життя.

Отець Володимир наголосив, що близькість з людьми, а саме духовна та матеріальна допомога, є головним завданням акції. Аби врятувати людське життя, життя дитини церква готова допомоги і підтримувати родину до народження дитини.

Варто зауважити, що проект передбачає підняття рівня релігійності серед населення, допомогту будувати своє життя за принципом віри. Аби знизити відсоток абортів, церква підтримує введення контрацепції крім, абортативних методів.

Протоієрей о. Петро, лікар-священник, настоятель лікарняного храму Святого Праведного Іоанна Кронштадтського, звернув увагу на той факт, що сім’я хоч і є найважливішим соціальним інститутом, проте втрачає свою цінність. Через невміння будувати стосунки, нетерпимість, нерозуміння один одного, породжує байдужість, поверхневість у стосунках подружжя, відчуття незахищеності, самотності, а це провокує до прийняття рішень позбутись дитини.

Акція, яку підтримають близько десяти молодіжних організацій, що активно займаються соціальною роботою, включає в себе декілька етапів, наголосила замісник керівника молодіжного відділу Вінницько-Могилів-Подільської єпархії, модератор акції Науменко Анастасія. Так, вона зазначила, 11 та 12 жовтня у ВУЗах та жіночих консультаціях буде проведено бесіди, «живі розмови» з людьми, а волонтери розповсюджуватимуть інформаційні матеріали, листівки.

В останній день проведення акції 13 жовтня планується інтерактивна діяльність: фотовиставка, театральне дійство, виступи дитячих хорів.

Організатори та учасники проекту «Подаруй мені життя» сподіваються підтримати та допомогти кожному, що стоїть на роздоріжжі, надавши відчутну допомогу, і врятувати хоча б одне життя, закликаючи відповідно всіх небайдужих та стурбованих ситуацією громадян.

Адже, послання Св. апостола Якова гласить: «той, хто заверне грішника з хибного шляху, врятує його душу від смерті та покриє багато гріхів»



Переглядів: 3379
Поширень: 0