Нардепи запропонували Верховній Раді збільшити штрафи за спалювання опалого листя у декілька разів - зі 170-340 грн до 1360 для фізичних осіб та 1700 для підприємців та посадових осіб.

Згідно з документом, запропонованим Юрієм Кармазіним, за повторне порушення протягом року штраф зросте до 3400-8500 грн, пише "Коментарі".

Як відомо, вдихання диму від спалювання опалого листя і залишків рослинності може завдати негативні наслідки здоров\'ю людей. Адже навесні і влітку листя дерев не тільки очищають повітря і збагачують його киснем, але й накопичують пил і шкідливі речовини, які викидаються автотранспортом і підприємствами.

У разі спалювання листя, забруднюючі речовини потрапляють в атмосферу у вигляді продуктів згоряння. Особливо небезпечним є спалювання на присадибних ділянках рослин, які були оброблені хімічними речовинами. Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди навколишньому середовищу і здоров\'ю людей, але і може перерости в неконтрольовані пожежі.

Крім того законопроектом пропонується карати громадян за знищення лісу, стерні чи інших сухих дикоростучих трав на площі понад гектар на суму від 17 до 51 тисяч гривень, або обмежувати волю на строк від двох до п\'яти років.

Як ми повідомляли раніше, паліів листя відстежуватиме спеціальна бригада


Переглядів: 3351
Поширень: 0