Водіїв та пішоходів Вінниччини закликають до підвищеної уважності. З погіршанням погодних умов в місті зросла кількість аварій, констатують працівники ДАІ. Особливо турбує їх ситуація з приватними пасажиро перевізниками. За дев\'ять місяців від початку року ДТП за їхньої участі трапилось на 35% більше, аніж минулого.

Так цього року в області сталося 69 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв автобусів усіх форм власності, в тому числі 10 з потерпілими, під час яких двоє людей загинули та 16 осіб травмовано. З вини водіїв автобусів сталось 27 ДТП, із них 5 з потерпілими, під час яких 7 людей травмовано.

За 8 діб проведення рейду Державтоінспекцією Вінниччини виявлено 432 порушення ПДР, допущених водіями автобусів, з них 27 – за перевищення дозволеної швидкості руху, 152 – перевезення автобусами пасажирів понад встановлену кількість, 150 – за відхилення від зазначеного маршруту автобуса, 104 – за керування автобусами із технічними несправностями.

Гостро стоїть питання щодо передрейсового технічного огляду транспортних засобів та водіїв, зберігання автобусів у нічний час. Особлива увага приділяється шкільним автобусам, проблема зберігання яких набула загальнодержавних масштабів.

Через різного роду правопорушення з початку цього року анульовано 44 ліцензії. Про це повідомив начальник Укртрансінспекції Анатолій Ратовський. Подробиці у відеосюжеті.

Як ми повідомляли раніше, на Вінниччині є 8 найбільш аварійно небезпечних та проблемних ділянок та ДАІшники з 1 по 17 жовтня проводитимуть профілактичну роботу з попередження аварійності



Переглядів: 3985
Поширень: 0