З метою перевірити готовність закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період, з’ясувати проблемні питання та вжити оперативних заходів реагування до початку опалювального сезону, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник у селекторному режимі провів нараду з керівниками управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій, відповідальними за підготовку навчальних закладів регіону до осінньо-зимового періоду працівниками обласних органів управління освітою, головами рад директорів вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. та ректорів ВНЗ ІІІ-ІV р.а. області.

За словами Дмитра Табачника, в усіх загальноосвітніх, дошкільних і вищих навчальних закладах завершено ремонти котелень, підписано акти щодо їх готовності. Загалом же капітально відремонтовано, разом із новобудовами, понад 2,5 тисячі загальноосвітніх шкіл.

Міністр освіти доручив до кінця тижня провести аналіз і моніторинг завершення усіх ремонтних та підготовчих робіт, перевірити стан готовності до осінньо-зимового періоду дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, звернувши особливу увагу на інтернатні заклади, аби не допустити переохолодження вихованців чи пов’язаних із цим хвороб.

Також головний освітянин України наголосив на обов’язковому цілодобовому чергуванні під час випробування та запуску тепломереж у навчальних закладах осіб, які пройшли відповідний інструктаж, аби уникнути аварійних ситуацій та забезпечити безперебійну роботу освітянських закладів при входженні в опалювальний сезон.

У Вінницькій області проведена значна робота з підготовки навчальних закладів до осінньо-зимового періоду. Так, у 30 школах регіону здійснено реконструкцію систем опалення, замінено 30 котлів, підготовлено 143 км теплових мереж.

На альтернативні види палива переведено 23 котельні загальноосвітніх та 7 - дошкільних навчальних закладів, утеплено фасади 8 шкіл та 4 дитячих садочків, покрівлі 8 загальноосвітніх та 3-х дошкільних навчальних закладів. До кінця фінансового року заклади освіти на 100 % забезпечено твердим паливом.

Усі навчальні заклади області отримали акти-дозволи для роботи під час опалювального сезону, а тому можемо стверджувати, що освітня галузь готова до роботи в осінньо-зимовий період.



Переглядів: 3297
Поширень: 0