Захід проходив у рамках всеукраїнської соціальної програми «Мобільна культура» та був присвячений культурі спілкування по мобільному телефону за кермом.

прес-захід Київстар "Мобільна культура"

У жовтні 2008 року в 37 містах та на 5 автошляхах України розпочалася соціальна рекламна кампанія «Або кермо, або розмови!» від «Київстар», яка спрямована на привернення уваги громадськості до небезпеки, що виникає внаслідок спілкування по мобільному телефону під час керування автомобілем. У рамках цього проекту 16 грудня в м. Вінниця відбувся спільний інформаційний захід «Київстар» та Департаменту ДАІ МВС України у Вінницькій області для водіїв щодо культури користування мобільним телефоном за кермом.

Програма «Мобільна культура» проводиться «Київстар» із 2005 року. Її мета полягає у формуванні етичних норм використання мобільного телефону в суспільстві, у тому числі за кермом. Донесення до громадськості правил культурного та безпечного спілкування по мобільному телефону за кермом, а отже – сприяння безпеці дорожнього руху та зменшенню кількості ДТП, що виникають внаслідок спілкування водіїв по мобільному телефону за кермом, – основні завдання цієї програми.

Статистика свідчить, що 5-10% ДТП на автошляхах України трапляються саме через використання водіями мобільного телефону під час керування авто. Світові дослідження підтверджують, що реакція водія під час розмов по мобільному телефону за кермом знижується втричі. Це вимагає більше часу для своєчасного реагування на зміну дорожньої ситуації, внаслідок чого гальмівний шлях збільшується в середньому на 25 м.

Заступник начальника Вінницького Департаменту ДАІ МВС України Павло Солоненко: «На мій погляд, дуже важливо, аби люди зрозуміли: відмова від використання мобільного телефону за кермом – запорука їх безпеки. Інформаційна робота, яку проводить компанія «Київстар», допомагає нашому суспільству усвідомити цю просту істину. І якщо ми будемо діяти разом, «єдиним фронтом», це обов’язково сприятиме зменшенню кількості аварій та інших неприємних випадків на українських дорогах уже найближчим часом».

Начальник Вінницького обласного відділення «Київстар» Юрій Коломієць: «Ми закликаємо громадськість відмовлятися від використання мобільного зв’язку за кермом. Для національного мобільного оператора «Київстар», як соціально відповідальної компанії за свій продукт, важлива безпека пішоходів та автомобілістів, якої ми досягаємо за допомогою впровадження даної програми. «Мобільна культура» – дуже важливий напрям реалізації нашої соціальної діяльності, і ми плануємо й у подальшому працювати для поширення цієї культури в Україні».

«Київстар» – єдиний в Україні мобільний оператор, який системно, із 2005 року, реалізовує програму популяризації мобільної культури в суспільстві в рамках корпоративної соціальної відповідальності за свій продукт.


Переглядів: 3736
Поширень: 0