Парковки

Паркуючись з порушенням правил, рідко хто задумується над тим, що подібні дії серйозно впливають на ступінь аварійності на дорогах і на виникнення заторів, що, в свою чергу, також ускладнюють дорожню обстановку.

Без перебільшення можна зазначити, що вулиці нашого міста перетворилися на парковки автомобілів. Водії залишають їх на вулицях біля своїх місць роботи, магазинів, ринків, вокзалів не задумуючись, що заважають проїзду транспорту та проходу пішоходам, адже паркують автомобілі навіть на тротуарах. Тому в обласному центрі є нагальна потреба вирішити питання з порушенням правил паркування транспортних засобів, особливо в центральній частині міста та ринків. Систематичні порушення правил зупинки і стоянки транспортних засобів на паркувальних майданчиках, хаотичне їх розташування призводять до звуження проїзної частини, виникнення ускладнень у дорожньому русі, що викликає затори.

Парковки перевіряє ДАІ

У цей період часу інспектори проводять обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, що розміщені на вулично-дорожній мережі міста. Також під час відпрацювання працівники ДАІ перевіряють наявність погоджень місць розташування майданчиків для паркування та схем організації руху на них, відповідність облаштування зазначених місць дорожніми знаками і розміткою. У разі виявлення порушень у сфері Правил паркування та Правил дорожнього руху до відповідних посадових осіб та водіїв приймаються заходи адміністративного впливу.

У Державтоінспекції сподіваються, що проведення подібних заходів покращить пропускну спроможність на дорогах, значно полегшить життя всім учасникам дорожнього руху та сприятиме створенню атмосфери взаємоповаги один до одного, як водіїв так і пішоходів.

Як ми повідомляли раніше, нову парковку для машин облаштували напроти палацу дітей та юнацтва.



Переглядів: 3652
Поширень: 0