Особливу увагу звертали митники на автомобілі, що імпортуються в Україну. У поле зору потрапив і автомобіль «Mersedes-Benz» випуску 2008 року, вартістю 637 848 гривень. Директор вінницької фірми ПП «Бріанна» подала документи на митне оформлення цього авто, причому вони містили неправдиві дані. Зрозуміло, що це було спрямовано на неправомірне зменшення розміру сплати податків і зборів на суму 144 845 гривень.

Кажуть, що скупий платить двічі, але в даному випадку за результатами розгляду цієї адміністративної справи Староміським районним судом міста Вінниці було прийнято рішення про конфіскацію на користь держави даного автомобіля – «як безпосереднього предмета порушення митних правил».

У рамках операцій «Кільце» та «Цунамі» було оглянуто 439 транспортних засобів і товарів, перевірено 60 автомашин, організовано 13 переоглядів. Працівниками відділу митної варти проведено і 82 супроводження підакцизних вантажів вартістю 55420 тисяч гривень, до Державного бюджету перераховано 57 тисяч гривень. Митницею порушено кримінальну справу за фактом контрабандного ввезення на територію нашої держави 13 автомашин загальною вартістю більше мільйона гривень.


Переглядів: 3191
Поширень: 0