24 грудня, о 9.00, у м. Гайсин Вінницької області, у клубі Навчального центру Повітряних Сил відбулась урочиста церемонія вручення свідоцтв державного зразка та сертифікатів Міністерства оборони України військовослужбовцям, які пройшли перенавчання у Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення.

перенавчання військовослужбовців

Дві групи слухачів, а загалом п’ятдесят як колишніх, так і діючих військовослужбовців, протягом трьох місяців за 500-годинною навчальною програмою оволодівали необхідними навичками роботи за двома спеціальностями: “Адміністратор” та “Слюсар із ремонту автомобільної техніки”.
Навчання військовослужбовців здійснювалося в рамках проекту “Допомога в соціальній адаптації звільнених військовослужбовців Збройних Сил України”. Партнерами в реалізації зазначеного проекту виступили Державний департамент адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів Міністерства оборони України і Міжнародний благодійний фонд “ЄвроАзія”.

перенавчання військовослужбовців

Вручаючи випускникам свідоцтва державного зразка та сертифікати Міністерства оборони України за здобутими спеціальностями, директор Державного департаменту адаптації військовослужбовців звільнених у запас або відставку та конверсії колишніх військових об’єктів Міністерства оборони України Ігор Холоша висловив переконання, що здобуті знання і навички дадуть можливість кожному випускнику курсів скласти вдалу конкуренцію на ринку праці.

перенавчання військовослужбовців

– Керівництво Міністерства оборони України робить все можливе, щоб момент переходу до цивільного життя, який рано чи пізно настає у кожного військовослужбовця, не викликав невпевненості. Отримані цивільні спеціальності є красномовним тому підтвердженням, – додав він.

перенавчання військовослужбовців

Крім того Ігор Холоша зауважив, що по узгодженню з Державним департаментом адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та конверсії колишніх військових об’єктів Міністерства оборони України, Координатором проектів ОБСЄ в Україні з політично військових питань, Міжнародним благодійний фонд “ЄвроАзія” та Міжрегіональному центрі соціальної адаптації звільнених військовослужбовців і курсової підготовки цивільного населення у 2009 році планується провести перепідготовку не менше 750-ти військовослужбовців.

Варто додати, що 23 грудня у Вінниці, в приміщенні університету Україна о 17.00 теж відбулась церемонія випуску ще 4-ох груп Міжрегіонального центру соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення. 80 слухачів, серед яких як діючі, так і колишні військовослужбовці, пройшовши курси перепідготовки за напрямками: “Поглиблене вивчення англійської мови”, “Секретар керівника організації, оператор комп’ютерного набору”, “Основи малого підприємництва” – отримали відповідні сертифікати Міністерства оборони України та свідоцтва державного зразка. Тридцять звільнених військовослужбовців з числа інженерно-технічного складу навчались за спеціальними проектами: “Інженер з вертольоту і двигуна МІ-8 МТВ” та “Інженер з авіаційного радіоелектронного обладнання МІ-8 МТВ”. Перепідготовку звільнених військовослужбовців здійснили фахівці Слов’янського авіаційно-технічного коледжу Національного авіаційного Університету. На день випуску за словами директора Міжрегіонального центру соціальної адаптації звільнених військовослужбовців та курсової підготовки цивільного населення Юрія Московчука 15 вже колишніх військових авіаторів запрошені на роботу вітчизняними авіакомпаніями.

Сергій Фурдик


Переглядів: 3596
Поширень: 0