За ці роки було зроблено багато на шляху соціалізації та інтеграції в суспільство людей з інвалідністю. «Багато наших хлопців та дівчат досягли успіхів у спорті, творчості, бізнесі, створили власні сім\'ї, стали активними громадянами, - підкреслює Ірина Саранча, голова Правління організації, - як то кажуть, з невпевнених у собі «зелених паростків» вони стали гарним та сильним «лісом». Але є й ті, хто потребує постійного супроводу, та й новими людьми організація поповнюється. Власне, відчуття тієї зірки, яку хтось запалює і яка комусь потрібна, за Маяковським, оце відчуття надихає на нові й нові ідеї, програми, напрямки діяльності».

Багато років «Паросток» не мав власного приміщення, проте завжди мав у ньому гостру потребу, а особливо в останні кілька років, коли з’явилися нові партнерські стосунки з іншими НУО, результатом спільної діяльності стали нові шляхи та можливості для самореалізації молоді з інвалідністю. Згодом і молодь стала дорослішати, з’явилися інші потреби та інтереси. Отож, керівництво «Паростку» всерйоз задумалося над створенням нового соціального ресурсного центру для людей з інвалідністю старшого віку.

Звісно, це потребувало приміщення, яке й було виділено рішенням міської ради наприкінці 2011 року. Це цокольний поверх багатоквартирного будинку за адресою: м. Вінниця, вул. 50-річчя Перемоги, 51. Зручне розташування – весь транспорт зовсім поруч – підкупило. Але воно було не придатне для використання – приміщення було вкрай занедбаним і проводити там якісь заняття чи заходи просто не було ніякої можливості. Проте керівництво «Паростка» це не дуже засмутило і точно не зупинило. Організація здобула грантові кошти в Посольства Німеччини в Україні, почалися ремонтні роботи та оформлення всіх належних документів. Ремонтні роботи у приміщенні виконували працівники ВОІСОІУ «Родина».

Коли стало ясно, що грошей не вистачить для повного завершення облаштування приміщення, прийшли на допомогу благодійники з місцевих бізнес-структур. «Паросток» вже багато років працює на «ниві» розбудови соціальної політики, і організації протягом усіх років допомагали щирі та щедрі люди. Як і годиться, у складний момент вони не залишили «Паросток» і дружньо підключилися до роботи.

Сантехніку подарувала фірма «Домінік», нагрівач води та частину труб для водопостачання подарував ПП «ТВД». Щоб санвузол був не лише зручним (у приміщенні облаштували простору санітарну кімнату – близько 15 кв.м замість звичних малесеньких санвузлів), а й красивим, якісну й симпатичну облицьовувальну плитку надало магазин «Ательє кераміки» від заводу-виробника «АТЕМ». Внутрішні двері встановила фірма «Шана М». Для навчального класу меблі подарувала меблева фабрика «Геліка», та й інші меблі виготовила зі значною знижкою. Фірма «Ларіс» безкоштовно виготовила поручні, які дозволили зробити приміщення більш доступним для людей з інвалідністю. Також свій внесок зробили стоматологічна клініка «Вінітермед», яка вже не раз виручала «Паросток», депутат обласної ради Герце Наталія Миколаївна, будівельний господарчій гіпермаркет «Епіцентр», будівельна фірма «МУР». Нещодавно Вінницька міська ради виділила кошти для заміни старих труб у приміщенні, і наразі ми маємо можливість завершити ремонтні роботи.

При оформленні необхідних документів «Паростку» йшли назустріч також і державні організації, які багато хто вважає лише виконавцями розпоряджень та наказів. Міське комунальне підприємство «Вінницький муніципальний центр містобудування та архітектури», міські РЕС, Вінницяводоканал, «Ековін» поставилися з розумінням і йшли назустріч при вирішенні заплутаних питань. Із керівництвом ЖЕКу № 5, до якого належить приміщення, також склалися чудові стосунки. Усі технічні працівники та начальник ЖЕКу Азерін В.В. у вирішенні усіх питань допомагають із простою батьківською турботою.

ГО «Паросток» ніколи не забуває своїх благодійників та висловлює їм щиру подяку.

Наразі тривають ще завершальні роботи в приміщенні, коли ж соціальний центр запрацює на повну, «Паросток» буде радо вітати усіх людей, що потребують піклування, спілкування, самореалізації та бажають жити повноцінно у своїй громаді.



Переглядів: 3866
Поширень: 0