За даними дослідження 37% респондентів відповіли, що працюють не за фахом. Трохи менше 36,5% зазначили, що їх робота безпосередньо стосується освіти, отриманої у ВНЗ, а 26% стверджують, що працюють у сфері, яка близька до їх спеціальності.

Результати опитування показали, що більше, ніж у половині випадків про диплом або не запитують, або цікавлять його наявністю лише при оформленні на роботу.

Всього 37% українців відповіли, що на співбесіді роботодавець цікавився їх дипломом. У кожного четвертого документ про освіту не питали взагалі, а 36% відзначили, що диплом згодився їм лише для офіційного оформлення на роботу.

У більшості випадків відсутність профільної освіти не є причиною відмови роботодавця - так відповіло 62,5% опитаних. Лише 22% респондентів не отримали бажаної роботи через диплома. У той же час, роботодавцям важливо, щоб освіта кандидата відповідала профілю роботи. Кожен третій з опитаних зазначив, що на цьому акцентували при прийомі на роботу. 25,5% компаній готові наймати працівників, освіта яких хоча б приблизно відповідає обраному профілю. Трохи менше 24% роботодавців цікавить лише наявність документа про вищу освіту, а 20% відповіли, що компанії було байдуже. Подробиці у відеосюжеті.



Переглядів: 4387
Поширень: 0