Минулого тижня п’ять освітніх закладів міста Вінниці (школи №№ 1, 4, 6, 17, 18) взяли участь у семінарі-тренінгу «Сертифікація шкіл по безпеці дітей в Інтернет», який проходив на базі загальноосвітньої школи №1. Саме ці школи були обрані для участі у пілотному проекті, який реалізовується у навчальних закладах за підтримки міжнародної громадської організації ЕКПАТ. Це найбільші школи Вінниці, а їх учні мають вільний доступ до всесвітньої «павутини» у приміщеннях шкіл за допомогою wi-fi.

Мета цих заходів – привернути увагу суспільства до проблеми безпеки учнів в Інтернеті, а також запропонувати шляхи її вирішення. Проект передбачає захист дітей від загроз всесвітньої мережі, негативного контенту, помилок і насильства та перетворення Інтернету в безпечну територію для освіти та розвитку.

У всіх школах Вінниці серед учнів 3-11 класів та їх батьків вже проводиться анонімне анкетування щодо користування дітьми мережею Інтернет. Це дасть можливість скласти загальну картину по місту стосовно того, яку інформацію про себе діти викладають у всесвітній «павутині», які сайти відвідують та скільки часу перебувають у мережі. Адже інформація та фото, які діти викладають у соціальних мережах, часто потім використовують на інших сайтах. Це перший етап реалізації проекту. Далі будуть проводитися навчальні тренінги з дітьми та батьками. Дорослих навчатимуть, як контролювати перебування дітей у мережі та відслідковувати з ким спілкуються учні.

Результатом реалізації проекту буде розроблення та затвердження прийнятної для закладу, батьків та учнів політики користування Інтернетом, підвищення загальної правової свідомості учнів, батьків, учителів, культури поведінки в суспільстві, рівня обізнаності з проблем порушення прав людини, навчання моделям безпечної поведінки, виховання поваги до прав та основних свобод людини, толерантного ставлення до потерпілих від порушень культури комунікації. Реалізація проекту розрахована на поточний навчальний рік.​



Переглядів: 3361
Поширень: 0