Як зазначила Любов Спірідонова, 7 листопада 20 учнів Якушинецького професійного училища соціальної реабілітації самовільно залишили установу та протягом доби знаходились за її межами. Для встановлення причин і наслідків такого вчинку була створена робоча груп, яка провела службове розслідування. За попередніми даними встановлено, що вчинок дітей був спровокований некомпетентними діями та неналежним виконанням своїх професійних обов’язків керівником закладу та його заступниками.

За словами Юрія Павленка, на даний момент до училища вдалось повернути 19 вихованців, місцезнаходження ще одного 15-річного хлопця досі невідоме. В ході розслідування робочій групі вдалось з’ясувати, що напередодні втечі у дітей виник конфлікт із заступником директора з навчальної роботи та режиму Станіславом Краківським, і їхня втеча стала знаком протесту проти неналежного виконання посадових обов’язків по відношенню до них. До такого ж висновку дійшли і представники прокуратури міста Вінниці, які виявили непоодинокі порушення з боку посадових осіб закладу.

Усіх винних у даній справі притягнуть до відповідальності, а стосовно втікачів жодних заходів та покарань вживатись не буде.

Довідка:

Училище соціальної реабілітації є державним закладом Міністерства освіти і науки України для неповнолітніх, які вчинили суспільно небезпечні дії, систематичні порушення правил громадської поведінки та потребують реабілітації і перевиховання в умовах особливого режиму. В училищі знаходяться хлопці віком 14 - 18 років згідно рішення суду на термін не більше трьох років. Випуск проводиться протягом всього року згідно терміну встановленого рішенням суду.



Переглядів: 4020
Поширень: 0