Вінницькі школярі у Львові

Цьогоріч на одній із зустрічей з міським головою Володимиром Гройсманом шкільні лідери висловили бажання розширювати коло своїх знайомств із такими ж активними старшокласниками та обмінюватись із ними досвідом. Тоді очільник Вінниці запропонував дітям самостійно обрати місто, до якого вони б хотіли поїхати. Школярі вирішили, що перша робоча зустріч має відбутись саме у Львові.

У перший день поїздки вінницька делегація зустрілась із представниками учнівського самоврядування міста Лева. Зокрема, вінницькі школярі цікавились, як саме організована робота шкільних урядів, у яких міських проектах та акціях вони беруть участь та яким чином шкільні громади співпрацюють між собою.

Вінницькі школярі у Львові

В свою чергу юних львів’ян вразило те, що вінницька молодь не лише має підтримку з боку керівництва усіх загальноосвітніх закладів, а й з боку міської влади. Вінничани розповіли своїм ровесникам, що шкільні лідери та дитячі омбудсмени можуть безперешкодно звернутися до керівництва міста щодо вирішення тих чи інших питань, які сьогодні турбують школярів. «Крім того, шкільні лідери Вінниці вміють організовувати школярів та долучати їх до участі у загальноміських, благодійних, розважальних та інших акціях і заходах, - розповідає начальник відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти Вінницької міської ради Ірина Кравець. - У Львові ж співпраця шкільних громад ще не налагоджена, відтак, збори між представниками уряду різних шкіл не відбувається. На сьогоднішній день уряд того чи іншого закладу обмежується організацією лише конкурсів, які проводяться безпосередньо у їхній школи».

Вінницькі школярі у Львові

Загалом, і львів’яни, і вінничани отримали масу задоволення від спільної роботи. Навесні «парламентарі» львівських шкіл планують приїхати до Вінниці на традиційну «Школу лідерів», яка проходить під час весняних канікул на базі Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної.



Переглядів: 4109
Поширень: 0