Профілактичні заходи, які проводилися на пасажирському транспорті засвідчили, що певна кількість перевізників поставилася з усією серйозністю до роботи в осінньо-зимових умовах. Шини автобусів замінені на зимові, регулярно перевіряється справність приладів обігріву стекол та салону. Свої транспортні засоби вони зберігають за місцем їх стоянки, щоденно здійснюється перед рейсовий технічний контроль автобусів , а водії обов’язково проходять медичний огляд. Та найголовніше – вони не стали учасниками жодної дорожньо-транспортної пригоди. Такі автогосподарства та кращі перевізники були відзначені керівництвом міського ДАІ та Укртрансінспекції у Вінницькій області. Грамоти та подяки від начальника міського відділу ДАІ Анатолія Присяжнюка за безаварійну роботу отримали 10 кращих пасажироперевізників, ще близько 20 були нагороджені Укртрансінспекцією.

Відпрацювання "Перевізник зима-2012"

Загалом же картина на ринку пасажироперевезень не така райдужна. У ході проведення профілактичного відпрацювання «Перевізник –зима -2012» інспекторами авто технічної служби УДАІ було перевірено 243 субєкта господарювання, у тому числі 44, що здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення. Оглянуто більше двох тисяч автобусів, з яких майже 10% виявилися технічно несправні. Підрозділами ДАІ міськрайвідділів області та ротою ДПС ДАІ задокументовано 1204 порушення Правил дорожнього руху, з яких два випадки - керування автобусом в стані алкогольного сп’яніння. Так, 2 листопада в селі Капустяни Тростянецького району був зупинений шкільний автобус марки «БАЗ А 079.03», водій якого знаходився у нетверезому стані. Даний автобус належить відділу освіти Тростянецької райдержадміністрації. А 10 листопада на автодорозі «Немирів - Іллінці» інспектори ДАІ зупинили автобус «КАВЗ -3270» за кермом якого знаходився напідпитку 41-річний мешканець міста Гайсин. Автобус належить ТОВ «Зоря Поділлля».

Відпрацювання "Перевізник зима-2012"

Загалом, за наслідками перевірок до Головавтотрансінспекції направлено шість пропозицій щодо анулювання ліцензій на право здійснення пасажирських перевезень та стільки ж рекомендацій про позбавлення права роботи перевізників на маршрутах.



Переглядів: 4631
Поширень: 0