26 листопада ми повідомляли проте, що до Дитячої обласної лікарні 23 листопада було доставлено хлопчика 2012 року народження, жителя міста Вінниця, з діагнозом «отруєння ртуттю».

"Сталося все 23 листопада. Мати розмішувала дитячу їжу термометром. Не помітила, як він розгерметизувався, і кульки ртуті попали у суміш. В результаті дитина опинилась у лікарні", - повідомили у прес-центрі.

Лікар-неонатолог Вінницької обласної дитячої лікарні Клавдія Іщук журналістам Gazeta.ua повідомила, що нічого подібного не було.

"Я лікую зараз цю дитину, і знаю, що сталося насправді. Хлопчика у п\'ятницю щойно забрали з пологового. Батько вирішив простерилізувати термометр, щоб зміряти дитині температуру. Тримав градусник над мийкою у кухні. І з чайника злив на нього кип\'ятку. Скло не витримало, градусник лопнув і розлетівся на мілкі уламки. По всій кухні батько збирав те скло і крапельки ртуті. Суміш для дитини, дійсно, стояла неподалік. Але туди нічого не попало. А якби попало, то яка нормальна людина змогла б дати дитині пити ту суміш? Не знаю, як там на швидкій записували інформацію. Але її добряче перекрутили", - зауважила вона.

У 28-річної матері новонародженого хлопчика немає грудного молока, тому годують його дитячими сумішами.

"Коли привезли його, було зрозуміло, що ніякого отруєння ртуттю тут немає. Але в дитини була жовтяниця. Тому залишили дитину у нашому відділенні патології новонароджених", - сказала лікар.

На вінницькій міській станції швидкої допомоги повідомили, що таких випадків у них не зареєстровано. В той же час у прес-центрі МНС зазначили, що інформацію про отруєння ртуттю вони отримали з Вінницької обласної дитячої лікарні.



Переглядів: 3374
Поширень: 0