Кілька місяців тому вулицями міста почали їздити модернізовані тролейбуси. Декілька із них стали особливими. Всередині - звичайні тролейбуси, а зовні вони нагадують Венецію, Рим і Париж. Тож вінничани, яким ще не вдалося побувати у таких країнах, як Італія та Франція, мали змогу хоча б трішки відчути колорит цих держав, прокатавшись у вінницьких тролейбусах.

Нещодавно у Вінницькому трамвайно-тролейбусному управлінні почали власними зусиллями ремонтувати старі машини та перетворювати їх на більш комфортні і нові. Тролейбуси, в яких термін експлуатації закінчився 10 років тому, продовжували їздити містом. Вони «відкатались» близько 20 років, тобто від’їздили два терміни.

- Був поставлений план, що до кінця цього року ми маємо повністю відремонтувати 20 тролейбусів, - повідомляє головний інженер Вінницького трамвайно-тролейбусного управління Луценко Михайло Петрович. - На сьогодні вінничани вже їздять в 10-ти оновлених тролейбусах. Незабаром містом їздитиме ще два нових тролейбуси. Номер одного із них №249. Зараз робота пішла значно швидше. У тролейбусному депо на даний момент стоїть вісім розібраних тролейбусів, два вже відправили на по краску, один уже збирають.

Нагадаємо, у тролейбусах повністю оновлюють салон - встановлюють нові сидіння та інформаційну систему управління. В салоні з’являється додаткова система опалення. Оновлюють поручні .

За словами Михайла Петровича, від громадян було кілька нарікань з приводу агрегатів, тому двигуни, компресори також ставлять нові. Тобто, тролейбуси реконструюють повністю.

- Людям важко зрозуміти скільки працівникам потрібно докласти зусиль, аби зробити старі тролейбуси кращими та комфортнішими для них, - говорить головний інженер. – Та ми робимо усе можливе, і я думаю вони це оцінять достойно.

Але чи подобаються оновлені тролейбуси вінничанам та чи помічають вони в них зміни, дізнавалися журналісти сайту «Моя Вінниця».

вінничанин Валерій Сергійович- Мені відремонтовані тролейбуси сподобались. Вони стали комфортніші. Змінилися сидіння, не холодно. В старих були такі щілини, а тут кругом ущільнювачі, тепленько, не задуває з усіх сторін. Валерій Сергійович, 73 роки.

вінничанка Наталя- Тролейбуси дуже подобаються. Чисті, акуратні, комфортні. В них тепліші ніж в старих. Особливо сподобались розмальовані, так цікаво та незвично. Досить оригінально. Хотілося б побільше таких тролейбусів та щоб і їздили частіше. Я живу біля лікарні ім. Ющенка от звідти дуже важко добиратися, особливо після 21 год. Наталя, 33 роки.

вінничанка Марина- Я особливих змін не помітила. Так, вони стали чистіші, наче безпечніші. Нічого не скрипить, двері зачиняються нормально, не те що в старих. Не подерті, чистенькі. Не страшно, що зараз щось відвалиться. В принципі подобаються. Марина, 24 роки.

- Нові тролейбуси більш красивіші. Відчуваєш себе в них, якось по-іншому, по-європейськи. Мені дуже сподобалася ідея з тим, що їх розмалювали. Я вже встигла покататися в такому тролейбусі як "Венеція" та "Рим". Зручно. Тебе не трясе, не шарпає. Мені навіть здається, що оновлені тролейбуси стабілізують водіїв краще працювати. Дуже задоволена змінами. Людмила, 54 роки.

- Таких особливих змін я не помітила. Так, тролейбуси стали яскравішими, чистішими. В них немає не приємного запаху, навідмінно від старих. Іздити стало приємніше. Юля, 18 років.

- Нові тролейбуси комфортні. Вони наблизились більш до європейського рівня. Сподобалося те, що там не обдерті сидіння, приємніше   триматися за поручні. Коли йде дощ не затікає з люку та вікон. Вони мають гарний вигляд як зовня так і в середині. Оля, 17 років.



Переглядів: 5795
Поширень: 0