Молодь отримала унікальну нагоду познайомимося з криміналістичною службою, поспілкуватися зі справжніми професіоналами своєї справи, дізнатись про діяльність криміналістичної, хімічної, вибухотехнічної та біологічної лабораторій, де обґрунтовано збирається доказова база причетності, або непричетності особи до скоєння кримінальних правопорушень.

День відкритих дверей для майбутніх правознавців, хіміків та біологів провели експерти науково-дослідного експертно-криміналістичного центра

День відкритих дверей для майбутніх правознавців, хіміків та біологів провели експерти науково-дослідного експертно-криміналістичного центра. Студенти двох вінницьких ВУЗів та старшокласники місцевої загальноосвітньої школи № 4 побачили на власні очі кропітку роботу експертів, дізналися, як проводяться різні види експертиз: трасологічні, вибухотехнічні, товарознавчі, почеркознавчі, комп’ютерно-технічні, дактилоскопічні та інші. Під час екскурсії молодь відвідала лабораторію, де досліджуються синтетичні, наркотичні засоби, спеціальні хімічні речовини, лабораторію харчових продуктів і досліджень спиртовмісних рідин, лабораторію молекулярно-генетичної ідентифікації, робота якої базується на методі дослідження ДНК-аналізу. Він дозволяє з високим ступенем ймовірності ідентифікувати людину за слідами біологічного походження.

експертно-криміналістичний центр

Кожен з гостей мав змогу поспілкуватися з спеціалістами та отримати відповіді на поставленні запитання, а їх було безліч.

- Мені, як майбутньому хіміку, сподобалась лабораторія хімічних досліджень. Дуже б хтілося після навчання тут працювати, - ділиться своїми враженнями учень 11 класу Андрій Сіранчук-Вайцеховський.

експертно-криміналістичний центр

Назавершення екскурсії експерти центру продемонстрували своїм гостям зібрані колекції раритетної холодної та вогнепальної зброї, фальшивих грошей, документів. Вибухотехніки вразили «колекцією» саморобних вибухових пристроїв, вилучених у зловмисників.

- Такі заходи в нас проводяться регулярно. Вони найкраще знайомлять молодь з непростою, і водночас цікавою професією експерта. Сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч допоможе комусь визначитись з майбутньою професією, - зазначив заступник начальника НДЕКЦ при УМВС Микола Лайтер.



Переглядів: 6675
Поширень: 0