Перше таке відпрацювання інспектори управління ДАІ провели 29 листопада. У колоні із службовими автомобілями ДПС, яка супроводжувала карету швидкої допомоги, рухався пасажирський автобус, в якому знаходилися інспектори ДПС. Вони зупиняли водіїв, що не поступилися дорогою медичному автомобілю та складали адміністративні протоколи. Маршрут операції пролягав вулицями обласного центру.

За словами начальника Державтоінспекції Вінниччини полковника міліції Павла Солоненка, проведені заходи показали, що вінницькі водії не вміють швидко перестроюватися під час руху та реагувати на увімкненні маячки і спец сигнали. Про це свідчать і численні скарги водіїв швидкої допомоги та інших екстрених служб, які не мають можливості проїхати вулицями міста перевантаженими транспортом, щоб вчасно прибути на виклик.

Нагадуємо, у пункті 3.2 Правил дорожнього руху зазначено, що в разі наближення транспортного засобу з увімкненим маячком або спеціальним звуковим сигналом драйвери інших транспортних засобів, котрі можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати дорогу і забезпечити вільний проїзд зазначеного автомобіля та тих, котрі його супроводжують. На дорозі з розділювальною смугою цю вимогу зобов’язані виконувати водії автомобілів, що рухаються у попутному напрямку. Штраф за дане порушення складає від 510 до 680 гривень.

Усі порушення фіксувалися на відеокамеру, а потім демонструвалися водіям, які відмовлялися визнавати свою провину. За дві години операції «Увага! Спецсигнал!» інспектори вінницької ДАІ склали 10 адміністративних протоколів на порушників Правил дорожнього руху.



Переглядів: 3189
Поширень: 0