30 листопада о 2 год. під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом, працівниками ДПС взводу №2 м. Немирів, по системі АРМ відеоспостереження "Рубіж" було зафіксовано автомобіль "Шкода Октавіа", який перебуває в угоні. Даний автомобіль зупинено, під керуванням якого був К., 1971 р.н., житель м. Вінниці, а на пасажирському сидінні перебував власник С., 1961 р.н., житель м. Вінниці, у якого вилучено свідоцтво про реєстрацію даного автомобіля, видане на ім`я Г., жителя м. Київ. Автомобіль поставлено на штрафмайданчик Немирівського РВ.

В перший день зими працівники Державтоінспекції за допомогою автоматизованої відеосистеми контролю «Рубіж» у місті Немирів зупинили автомобіль «Mercedes-Benz», який близько місяця знаходився в базі даних, як угнаний.

За кермом іномарки знаходився 34-річний житель міста Немирів. Чоловік був дуже здивований новиною, яку йому повідомили інспектори ДАІ, та надав інспекторам міліції документи на даний автомобіль – свідоцтво про реєстрацію даного транспортного засобу. Також водій надав розписку, у якій зазначено, що власник «Мерседесу» в жовтні місяці отримав за нього гроші та претензій до купця немає. Приголомшений такою новиною, водій вирішив зателефонувати, чоловіку, у якого купляв іномарку, але виявилось, що номер телефону вже не є дійсним.

Як з’ясувалося, даний автомобіль в жовтні місяці був викрадений у киянина, про що є відповідна заява у правоохоронних органах. Зі слів водія, даний автомобіль він придбав у Житомирській області. Через мережу Інтернет чоловік знайшов оголошення про продаж даного автомобіля. Ціна виявилась звичайною, але продавець під час торгу поступився ціною. Щоб заощадити гроші, покупець вирішив не переоформляв машину, а обмежився розпискою.

Зараз автомобіль поміщений на арештмайданчик. Працівниками слідчого відділу міліції розпочато кримінальне провадження за ст. 190 КК України (Шазхрайство). Зловмисникам, які причетні до скоєння даного злочину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

 Як ми повідомляли раніше, 26 жовтня система відеоконтролю "Рубіж" розпізнала викрадений  Mercedes S500.



Переглядів: 3406
Поширень: 0