Державтоінспекцію Вінниччини особливо непокоїть кількість дорожньо-транспортних пригод, учасниками яких є пішоходи. Кожна третя аварія стається за їхньої участі, кожний третій загиблий на дорозі – це пішохід.

Якщо говорити мовою цифр, то впродовж 11 місяців цього року пішоходи стали учасниками 162 автопригод, в яких 45 людей загинули, а 135 травмовані.

З їхньої ж вини стається кожна п’ята автопригода. Всього ж за цей період на дорогах області з їхньої вини сталося 55 аварії, в яких 19 людей загинули, а 40 травмовані. Особливо збільшується кількість ДТП з пішоходами в осінньо-зимовий період. Це пов’язано з тим, що у темну пору доби вони стають непомітними на дорогах, а коли вона ще й вкрита льодом, водії не мають можливості швидко загальмувати, щоб не скоїти наїзд.

Так, 10 грудня о 05:40 по вул. Радянській, в с. Бджільна, Теплицького району 32-річний водій, керуючи автомобілем «Аudі», не впорався з керуванням та здійснив наїзд на жителя с. Бджільна, Теплицького району, 1932 р.н., який рухався по проїжджій частині дороги. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді переломів руки і ноги та був госпіталізований до Теплицької црл. Автомобіль затримано на арештмайданчик РВ.

Цього ж дня, приблизно о 7 год. 50 хв.. в м. Гайсин водій, 1976 року народження житель с. Новоселівка Гайсинського району, керуючи автомобілем «ГАЗ» та рухаючись заднім ходом допустив наїзд на пішохода, 1961 року народження жительку м. Гайсин, яка рухалася по проїжджій частині. В результаті ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження у вигляді забою грудної клітки та була госпіталізована до хірургічного відділення Гайсинської црл

Аварій з пішоходами могло б бути значно менше, якби громадяни дотримувалися елементарних правил власної безпеки і не порушували правила дорожнього руху. Адже, основними причинами, при яких пішоходи стають жертвами доріг є перехід проїзної частини у невстановленому місці, неочікуваний вихід на дорогу, перехід на заборонений сигнал світлофора та перебування у нетверезому стані.

Тому ще раз нагадуємо усім: виходячи із дому ви стаєте рівноцінним учасником дорожнього руху – пішоходом і повинні дотримуватись прав та обов’язків пішоходів.

Не забувайте, що переходити проїзну частину потрібно лише по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

Правила категорично забороняють раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі і на пішохідний перехід.

Перед виходом на проїзну частину, перш за все, впевніться у відсутності небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху .

У темну пору доби, уникайте руху по неосвітлених ділянках дороги, а у разі необхідності рухатись по них одягайте одяг із світло відбивними елементами або ж несіть у руці ліхтар.

Пам’ятайте, що дотримання правил дорожнього руху допоможе вам уникнути авто пригод та інших неприємностей на дорозі!



Переглядів: 3351
Поширень: 0