За останні два дні, поки призупинились снігопади, у комунальників з’явилось більше можливостей для ліквідації наслідків стихії на дорогах та тротуарах міста. Ця робота почалась жвавіше ще й тому, що працівники міського відділу ДАІ 13 грудня не дали можливості автовласникам паркуватись вздовж тротуарів на основних магістралях. Крім того, лише протягом доби вони прибрали з вулиць більше 170 автівок, які по кілька днів стояли обабіч бордюрів. Власників їм довелося шукати через бази даних, що, звичайно, затягувало в часі цю роботу. Оскільки наполегливі прохання до водіїв не паркуватись на основних вулицях у ці дні, щоб дати можливість ефективніше працювати спецтехніці, - не подіяло, «правила гри» вже за кілька днів зміняться докорінно. Міською комісією з надзвичайних ситуацій прийнято рішення «нічийні» авто евакуювати на майданчик для тимчасового утримання, а їх власників працівники ДАІ притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

У четвер на п\'ятницю, поки не було снігу, дорожники очистили всі основні дороги, 125 пішохідних переходів, 145 зупинок громадського транспорту. У п’ятницю в ніч служби будуть вивозити сніг з вулиць та тротуарів. Також вся техніка буде оглянута на предмет несправностей, щоб бути повністю готовими до початку нових снігопадів 16 грудня. В суботу, 15 грудня, грейдери з 9-ї ранку до 8-ї вечора продовжать працювати у приватному секторі. За останні кілька днів 30% вулиць приватної забудови вже розчистили.

На прибудинкових територіях 13-14 грудня ЖЕКи розчищали пішохідні доріжки та тротуари. По проїздах також робили зачистку снігу, а в суботу вийде додаткова «важка» техніка (більш потужні грейдери та трактори) для завершення цієї роботи. Зі старшими по будинках ЖЕКи домовились провести спільно із мешканцями роботи по наведенню ладу на прибудинкових територіях багатоповерхівок, де велика кількість приватних авто мешканців заважає роботі спецтехніки. Також ЖЕКівці продовжують чистити дахи та збивати бурульки. Через те, що сьогодні вдень була сонячна погода, на жаль, результатів вчорашньої роботи майже не видно – таяння снігу на дахах призвело до появи нових бурульок. А на даху будинку по вул. Архітектора Артинова, який не витримав ваги снігу, закінчується демонтаж старої покрівлі і розпочато виготовлення нових конструкцій для відновлення покрівлі. Ці роботи триватимуть і на вихідних.

Також за ці дні проводилась робота і з підприємцями по підтриманню ними належного санітарного стану біля їх об’єктів. Працівники міської інспекції з благоустрою вже встигли навідатись до кількох сотень закладів. В результаті – надано 345 приписів на приведення до ладу територій, прилеглих до об’єктів, та ліквідації бурульок. Більшість підприємців віднеслись до цього з розумінням і швидко навели порядок. А на вісім суб’єктів господарювання, які це проігнорували, складено адміністративні протоколи.

Міський голова Володимир Гройсман на засіданні штабу з надзвичайних ситуацій наголосив на тому, що комунальні служби до неділі повинні максимально ліквідувати наслідки минулих снігопадів та підготуватись до нових опадів. Адже вже є інформація про штормове попередження на 16-17 грудня, коли по місту та області очікуються складні погодні умови, сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, ожеледиця та сильний вітер до 20 м/с. Окрім того, мер доручив керівникам закладів освіти та охорони здоров’я постійно моніторити ситуацію по температурних режимах у приміщеннях. А у садочках та школах тримати на особливому контролі питання захворюваності на ГРВІ та грип.



Переглядів: 3913
Поширень: 0