Обставини справи:

Два співробітники УКР УМВС України у Вінницькій області за сприяння у непритягненні до кримінальної відповідальності чоловіка однієї вінничанки та поверненні вилучених під час обшуку речей, вимагали у неї 10 000 доларів США. Під час призначеної зустрічі, 19.12.2012 вона, діючи з відому та під контролем працівників управління ВВБ у Вінницькій області ДВБ МВС України, з метою викриття протиправних дій міліціонерів, передала останнім частину хабара - грошові кошти в сумі 7000 грн. та 500 доларів США.

На разі, прокуратурою м. Вінниці розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України, хід якого контролюється керівництвом прокуратури Вінницької області.

Додатково:

Ст. 368 ч.3 КК України: Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара. Карається позбавленням волі на строк від п\'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Переглядів: 3723
Поширень: 0