«Уже сьогодні ввечері,  21 грудня вітер стихне і набере своєї звичайної сили», - зазначив Микола Кульбіда.

22-24 грудня ще утримуватиметься холодна погода. Можливі незначні коливання, але здебільшого температура повітря зберігатиметься на рівні -11…-16°С вночі. На заході, сході та у центральній частині стовпчик термометра опускатиметься до -20°С. Денні температури зберігатимуться на рівні -8…-13°С. У Криму та на заході буде тепліше. При цьому Гідрометцентр прогнозує потепління в Україні з 24 грудня.

«24 грудня у західні області України прийде тепло. 25 грудня воно розповсюдиться на всі регіони, окрім півночі та північного сходу, а уже 26 грудня – на решту території держави. Нічні температури підвищаться до 0°С, а денні будуть вищими за 0°С. Опади очікуються у вигляді мокрого снігу, періодично з дощем. Таким чином наприкінці грудня - початку січня в Україні утримуватиметься дуже тепла погода – на 6-9 градусів вища за норму. Серйозних небезпечних явищ не очікується», - зазначив Микола Кульбіда.

Водночас директор Гідрометцентру повідомив, що внаслідок такого потепління можуть виникнути тумани. Це може певним чином ускладнити рух автотранспорту на дорогах. Почне танути лід, можливі локальні зажори льоду, але несуттєві, оскільки наразі спостерігається невеликий льодовий покрив.



Переглядів: 3958
Поширень: 0