Усі центральні вулиці міста очищено від снігу, тому наразі комунальники перейшли на режим поточного утримання. Однак додаткової очистки ще потребують міські тротуари та зупинки. Протягом 17-19 грудня для розчистки тротуарів на допомогу дорожникам приходило щоденно біля сотні МНСівців. Наразі техніка комунальних служб задіюється на прибирання під’їздів до контейнерних майданчиків багатоповерхової забудови та прибирання вулиць приватного сектору. Протягом 5 днів розгорнуто сніг у 184 вулицях приватного сектору. Комунальники продовжують вивозити сніг за межі міста. За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою Ігоря Корольчука, внаслідок складних погодних умов після вивезення снігу з Центрального мосту міста виявились досить значні вибоїни у дорожньому полотні, тому їх вирівняли холодним асфальтуванням. На посипання вулиць з 3-го грудня було використано 3644 т. протиожеледних матеріалів.

Міський голова Володимир Гройсман дав доручення комунальникам, узгодивши з трамвайно-тролейбусним управлінням, попрацювати над розширенням від «снігової каші» проїжджої частини доріг, аби транспорт міг без проблем пересуватися містом.

Триває робота ЖЕКівців по розчистці прибудинкових територій багатоповерхівок. «Наразі ситуація є контрольованою, робота буде тривати і у вихідні дні, - запевняє заступник директора департаменту житлового господарства Роман Фурман. – Але основною проблемою багатоповерхівок на сьогоднішній день залишаються бурульки». Протягом останніх 5 днів на очистці льоду та бурульок щодня працювало 6 автовишок. Однак, міський голова звернув увагу на велику кількість бурульок, які понаростали на козирках балконів. «Необхідно працювати з мешканцями, адже ця проблема швидко вирішується, - зауважує мер міста. – Набагато ж легше відкрити власний балкон та пооббивати бурульки, ніж підігнати під кожний будинок вишку». Очищаються і від бурульок карнизи дахів садочків та шкіл. Де було можливо – їх пооббивали через відкриті вікна. А там, де такої можливості немає – залучалася машина МНС.

Інспекцією по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста протягом цього тижня було надано 209 приписів власникам закладів по усуненню недопрацювань з прибирання прилеглих територій та складено 7 протоколів про адміністративне правопорушення за невиконання правил благоустрою міста.

З 26 грудня синоптики прогнозують потепління, що може спричинити танення снігу. «Через кілька днів у нас може виникнути питання талого снігу, - каже Володимир Гройсман, - тому я б попросив перевірити всю зливову каналізацію та, де є необхідність, зробити її розчистку».



Переглядів: 3999
Поширень: 0