Цього року всі новорічні ялинки, що продають на ринках, мають бути позначені спеціальними чіпами, на які нанесено маркування. Це знак того, що ялинка зрубана у спеціалізованому лісовому господарстві, а не шляхом незаконної вирубки. За порушення цієї норми міліція штрафуватиме не лише продавців, а й покупців ялинок. Повідомив заступник начальника управління громадської безпеки УМВС Юрій Рекало.

Штрафуватимуть і продавців піротехніки, що торгують феєрверками без ліцензій. За це їм доведеться заплатити від 540 до 1500 тисячі гривень. Стільки ж і за продаж небезпечних забавок неповнолітнім. Повідомив начальник відділу дозвільної системи ліцензування управління громадської безпеки УМВС Ігор Ковалик.

На вулицях населених пунктів Вінниччини цілодобово чергуватимуть 1000 правоохоронців. В обласному центрі – 350-400 міліціонерів. Вони нестимуть варту не лише у місцях найбільшого скупчення народу, а також у малоосвітлених місцях, підвалах та горищах, де можуть перебувати безхатченки. На захист громадської безпеки підняті не лише працівники міліції територіальних підрозділів, а й бійці внутрішніх військ двох підрозділів, в тому числі «Ягуар».

Раніше ми повідомляли проте, що найулюбленішими новорічними забавками є хлопавки, петарди, бенгальські свічі, салюти, ракети, феєрверки, і багато чого іншого. Тому напередодні новорічних свят працівники МНС дали декілька порад, щоб свята не перетворилися на трагедію.



Переглядів: 2824
Поширень: 0