виставка

За спільною ініціативою керівництва Державної пенітенціарної служби України та Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки кримінально-виконавчої системи серед утриманців виправних закладів Вінниччини протягом листопада-грудня 2012 року було організовано виготовлення подарунків на різдвяну тематику.

Метою організованого заходу є участь найкращих виробів декоративно-прикладного мистецтва осіб, позбавлених волі, у виставці «Різдво Христове без кордонів». Зазначена виставка щороку проходить в січні у виставкому залі Києво-Печерської Лаври. Після закінчення виставки всі витвори мистецтва передаються у власність організаторів з метою їх подальшої передачі на благодійні потреби дитячим будинкам та інтернатам України.

виставка

З особливою дбайливістю підійшли до цієї справи митці - засуджені. Кожен з умільців прагнув своєю роботою показати високу майстерність, вкладав у неї свою душу та прагнув найголовнішого – аби його витвір мистецтва сподобався і приніс задоволення тому, хто буде його власником.

З 8 установ виконання покарань Вінницької області, в яких утримується близько 6 тисяч осіб, у благодійному заході взяли участь 56 майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Серед витворів мистецтва був живопис, графіка, художній розпис, вишивка, різьблення, плетіння, іконопис та церковна мініатюра. Не обійшлося й без різдвяного вертепу, виконаного засудженим до довічного позбавлення волі, який утримується у Вінницькій установі виконання покарань (№1) Андрієм Авраменко. Крім лялькового театру, ось уже близько п’яти років виготовляє майстер і новорічні фігурки. Усі вироби - з паперу та клею. Цього року новорічні статуетки тематичні-присвячені року Змії.

Роботи 4 засуджених з Ладижинської виправної колонії (№39), Стрижавської виправної колонії (№81), Вінницької виправної колонії (№86) та Вінницької установи виконання покарань (№1) були відібрані для участі у всеукраїнській виставці.



Переглядів: 7553
Поширень: 0