Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області.

Обставини справи:

Прокуратурою Вінницької області за результатами перевірки заяви колишнього дільничного інспектора одного із РВ УМВС України у Вінницькій області, зареєстрованої в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 КК України, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання начальником цього райвідділу хабара в розмірі 4 000 грн. за надання можливості оперативно отримати заробітну плату та вихідну допомогу при звільненні з органів внутрішніх справ. На разі, очільника міліції затримано у порядку п.1 ч. 1 ст. 208 КПК України.

У кримінальному провадженні проводяться допити свідків, призначено судово-криміналістичні експертизи, виконуються інші слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження всіх обставин злочину.

Додатково:

Ч. 3 ст. 368 КК України:

Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара. Карається позбавленням волі на строк від п\'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



Переглядів: 5951
Поширень: 0