«На сьогодні введено такий порядок обчислення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3.00 (ранку) на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4.00 (ранку) на 1 годину назад. Проектом закону на території України запроваджується час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки», - сказано в законопроекті.

У документі також говориться, що установка такого порядку обчислення часу спрямована на забезпечення поліпшення стану здоров\'я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій.

У документі передбачається набуття даного порядку 1 березня 2013 року.

У міністерстві нагадали, що даний законопроект був розглянутий і схвалений Кабміном 25 січня 2012 року. Однак після парламентських виборів, відставки і призначення нового складу уряду виникла необхідність додаткового узгодження цього проекту закону з Мінфіном, МОЗ, Мін\'юстом, Національною академією наук України, Національною академією медичних наук.

Тож, звикайте до зимового або готуйтеся блукати в часі.  Подробиці у відеосюжеті.

Ознайомитися із змістом законопроекту можна тут.



Переглядів: 3309
Поширень: 0