18 січня на базі групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Територіального управління МНС України у Вінницькій області відбулися практичні заняття щодо проведення рятувальних робіт на кризі.

практичні заняття МНСівців

У даному заході взяли участь пожежно-рятувальні підрозділи міста Вінниці, рятувальники та водолази аварійно-рятувальної частини АРЗ СП - всього 46 чоловік особового складу на 3 одиницях спеціальної техніки. Щороку в області на воді стаються нещасні випадки, чимало з них саме у зимовий сезон. Відтак, аби запобігти людським жертвам, варто якомога краще бути готовими до дій в екстремальних ситуаціях.

Заняття розпочалися з проведення інструктажу та теоретичної частини. Потім рятувальники відпрацювали надання медичної допомоги у випадку порятунку людей, які перебували тривалий час у воді.

Відпрацювання порятунку людини, яка потрапила під кригу

У ході навчань відпрацьовувались кілька способів порятунку людей, які потрапили під кригу: за допомогою мотузки, рятувального кола, "кінця Александрова" і "Соломинки" (пожежний рукав, наповнений повітрям), а також комбінації «Соломинки», штурмової драбини та мотузки.

Такі навчання проводяться щорічно з метою підвищення професійної майстерності рятувальників при порятунку людей на водоймах. Крім цього, кожен працівник служби «101» повинен володіти навичками надання першої медичної допомоги постраждалим, проведення реанімаційних дій при утопленні та обмороженні.



Переглядів: 4366
Поширень: 0