Цьогоріч святкування у Вінниці були дійсно новорічними, адже цілий місяць утримувалася сніжна та морозна погода. Тільки на Водохреща задощило, та навіть це не вплинуло на проведення цікавої програми закриття головної ялинки міста та Резиденції вінницького Діда Мороза.

Втім, ще до початку циклу новорічних та різдвяних святкувань у місті пройшла низка заходів, які проводилися для того, щоб усі діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування та маленькі вінничани, які потрапили у складні життєві обставини, отримали подарунки від Святого Миколая. Так, зокрема, лідери танцювальних студій міста провели благодійний концерт, а на отримані кошти придбали для таких діток подарунки. Майже 200 дітей із пільгової категорії отримали від міської ради матеріальну допомогу та солодкі подарунки. До 50 вінницьких родин, у яких мешкають діти з важкими вадами інвалідності, із подарунками завітали помічники Святого Миколая. А під час традиційного «Дня світлих вчинків» волонтери благодійного фонду «Подільська громада» зібрали від небайдужих городян продукти харчування та речі, яких вистачило на 32 вінницькі родини пільгової категорії.

Головна ялинка Вінниці

Головна ялинка міста розпочала свою роботу 19 грудня. ЇЇ висота сягнула 28 метрів, а на її спорудження пішло 300 «живих» ялиночок. Для того, щоб прикрасити новорічну «красуню» було використано кілометр дюралайту, 2 кілометри гірлянд, 70 фігур свічок та 160 фігур сніжинок. Крім того, на головній ялинці цьогоріч розмістилось майже 2 тисячі іграшок.

Дід Мороз у цьому році змінив прописку і переїхав у Вінницю до власної резиденції, яка розташувалася на Майдані Незалежності. Саме тут кожного дня дітки мали змогу поспілкуватися із казковим героєм, розповісти йому про свої побажання, взяти участь у розвагах та цікавих конкурсах. Загалом за 31 день роботи до резиденції завітало 16 280 дітей, кожен з яких отримав подарунки. Тут також відбувся шашковий турнір між Святим Миколаєм та Дідом Морозом, під час якого малеча з’їла понад 12 кілограм солодких «шашок». Взагалі ж завдяки підтримці благодійного фонду Петра Порошенка 45 тисяч вінницьких дітей отримали солодкі подарунки.

Турнір з шашок Діда Мороза та святого Миколая

Окрім роботи у резиденції, Дід Мороз також проводив офіційний прийом громадян у Прозорому офісі мерії, в холі якої було ще й проведено 6 новорічних концертних програм та три виставки. Завершила цикл виставок на новорічну та різдвяну тематику - виставка переможців конкурсу «Зимова феєрія».

одна із робіт, яка представлена на виставці "зимова феєрія"

Для маленьких вінничан у ККЗ «Плеяда» та театрі Садовського відбулися новорічні ранки міського голови, які відвідали більше 2 100 дітлахів. Цього року у закладах культури для дітей було проведено новорічні розваги «Операція «Новий рік», «Новорічні пригоди Чіпа і Дейла», виставу «Попелюшка» тощо. Загалом же їх відбулося більше сотні.

Цьогоріч вперше у місті в кінотеатрі «Родина» працював Сінематограф Снігуроньки. Упродовж місяця сюди завітало більше 4 000 відвідувачів, для яких було організовано понад 40 розважальних заходів.

Велика кількість снігу, яка випала у грудні, дала можливість провести уже традиційний «Парад сніговиків», участь у якому взяло 18 команд. Крім того було проведено новорічний фото-квест, в якому 9 команд змагались за кращі креативні новорічні фото.

парад сніговиків

Цього року у Вінниці відбулась перша Трансукраїнська школа Дідів Морозів та Снігуроньок, яку відвідали 56 учасників із Києва, Сум, Черкас, Вінниці та інших міст України. Тут усі бажаючі навчалися мистецтву проведення і організації флешмобів. Для учнів школи проводились цікаві конкурси та КВК. В рамках навчання проводились фестивалі та різноманітні розважальні заходи на Майдані Незалежності і біля головної ялинки міста у ЦПКіВ ім. Горького

На початку вже нового року у місті за підтримки молодіжного клубу «Універ» було проведено танцювальні флеш-моби маленьких Снігурок та модних Сант, участь у яких взяло більше 60 вінничан. Протягом новорічно-різдвяних свят 20 Дідів Морозів з різних країн світу відвідали Вінницю. Кожний з них запропонував свою цікаву розважальну програму з традиціями святкування Нового року притаманними тій чи іншій країні. А в громадському транспорті городян зі святами вітали сотня юнаків та дівчат, одягнутих у новорічні костюми.

Раніше ми повідомляли про те, що Дід Мороз пішов у відпустку.



Переглядів: 7312
Поширень: 0