Головний податківець розповіла журналістам про минулорічні здобутки відомства. З її слів, протягом 2012-го року органами державної податкової служби області мобілізовано до бюджетів усіх рівнів майже 4 з половиною мільярди гривень, що приблизно на 300 мільйонів більше, ніж торік. І при цьому – 97 % - це добровільно задекларовані платниками суми. Ірина Зленко також повідомила про новий електронний сервіс для інвесторів, який стане неабияким підгрунтям у наданні правової оцінки інвестпроектів на наявність податкових ризиків.

Також зі слів Ірини Зленко, значним позитивом є те, що відтепер мешканці ще двох районних центрів – Жмеринки та Крижополя мають можливість отримати безкоштовні ключі електронного підпису.

Ірина Зленко, прес-конференція

Ірина Зленко також відзначила активізацію роботи податкового відомства області із платниками податку на додану вартість. Голова ДПС у області підкреслила, що якщо на початок дії сервісу автоматичного відшкодування ПДВ на Вінниччині було 2 таких платника, то на сьогодні 10-м платникам ПДВ було відшкодовано в автоматичному вигляді. Із усіх заявлених до повернення сум 30,8 млн. грн., або 15,6 % було відшкодовано в автоматичному режимі.

Наразі увагу своїх колег Ірина Зленко акцентує на легалізації заробітної плати, розширенні бази оподаткування за рахунок виведення бізнесу регіону з „тіні” та стимулюванні в області інвестиційного клімату.



Переглядів: 4415
Поширень: 0