Питання, які обговорювалися - забезпечення належного правопорядку в районі, вирішення проблемних питань в роботі дільничних інспекторів міліції, робота громадських формувань.

Голова райдержадміністрації Василь Поліщук зупинився на питанні покращення економічного потенціалу району, збільшенні робочих місць, адже зайнятість населення напряму пов’язана із зменшенням криміногенних проявів, зокрема, крадіжок, яких скоюється найбільше.

Розвиток промисловості дає змогу отримувати суттєві надходження до бюджету району, відтак, є змога підтримувати міліцію.

- Ми надзвичайно цінуємо цю працю, я як ніхто знаю, що таке міліцейська робота, - зауважив у своєму виступі Василь Поліщук. – В межах можливості на реалізацію програми профілактики злочинності ми надаємо допомогу, в минулому році було виділено 120 тисяч гривень, в цьому році заплановано 200 тисяч.

Очільник району позитивно оцінив роботу калинівської міліції, відзначивши переваги поєднання молодості і досвіду колективу правоохоронців, які належним чином дбають про безпеку громадян під час проведення масових заходів, розкриття злочинів, профілактичну роботу.

Екс-очільник вінницької міліції , як ніхто інший знає, наскільки важливою є безпека людей, відтак в центрі Калинівки встановлено камери відеоспостереження, відео з яких потрапляє на монітори чергової частини райвідділу міліції. Це допомагає правоохоронцям набагато ефективніше контролювати обстановку, зокрема під час масових заходів та оперативніше реагувати на можливі порушення правопорядку. Найближчим часом відео- нагляд буде встановлено ще в 4-х місцях районного центру.

Віктор Рцсин і Василь Поліщук

Генерал Віктор Русин у своєму виступі звернувся до представників влади, голів сільських рад про налагодження співпраці у вирішенні ще існуючих проблем в роботі дільничних інспекторів.

Зокрема, на території 16 сільських рад не виділені приміщення для прийому громадян місцевими шерифами, турбує керівника міліції і ситуація з торгівлею самогоном, втягуванням неповнолітніх в пиятику та наркоманію. Профілактика таких злочинів може бути ефективною лише за співпраці влади, громадськості, навчальних закладів.

- Ми маємо подбати про те, аби люди почувалися безпечно. Один міліціонер в селі не зможе належним чином забезпечити охорону громадського порядку. А ми сьогодні маємо на 28 сільських рад лише 5 громадських формувань, - підкреслив генерал Русин.

Йшлося на зібранні і про ефективність роботи таких добровільних дружин, деякі з яких донедавна існували «на папері», а добровольці з наведення правопорядку на вулицях населених пунктів зазвичай йшли в громадські формування заради можливості придбати травматичну зброю. Відтепер, від таких народних дружинників відмовляються, активістів же, навпаки, заохочуватиме влада і міліція.



Переглядів: 3218
Поширень: 0