Два дні школярі власноруч малювали листівки, а потім розклеювали їх у місцях, де збирається найбільша кількіть любителів зимової риболовлі. Ініціативу хлопців підтримали їхні батьки. Вони сфотографували весь процес поетапно, а потім змонтували відеоролик, який, на думку фахівців, виявися досить оригінальною соціальною рекламою.

школярі розклеюють листівки

листівки, які підготували школярі

«Взагалі ми з чоловіком забороняємо дітям виходити на лід, - розповіла мати юних помічників рятувальників Наталія.Якось, гуляючи містом, сини поцікавились, чому на березі чергують пожежні машини, чому рибалки, попри заборону працівників оперативно-рятувальної служби, виходять на замерзлу річку. Чоловік і я навіть не думали, що у їхніх головах зріє така ідея, коли давали відповіді на ці питання. Тож і самі були вражені, з яким запалом і цікавістю вони взялися малювати листівки».

ініціатори акції

Відповідальність та безкорисливість дітей не залишила байдужими й самих рятувальників. Адже на питання, яку винагороду вони б хотіли отримати за чудову роботу, брати відповіли: «Сфотогравуватися біля пожежної машини і з вами». Скромне бажання доброчинців було виконано миттєво. Проте справа, яку започаткували брати Головатюки, не залишилася поза увагою. За сприяння головного рятувальника Вінниччини Руслана Шевчука акція, яка вже отримала назву «Дорослі, обережно: тонкий лід!», незабаром буде проведена в усіх населених пунктах області, а її ініціатори, Олег та Володимир Головатюки, будуть заохочені Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області. Адже найкраще достукатись до свідомості дорослих може лише дитяча безпосередність і щира віра у те, що добро перемагає завжди!

ініціатори акції з працівником служби "101"



Переглядів: 7819
Поширень: 0