На початку лютого до 23-річного жителя Могилів-Подільського зателефонувала незнайома жінка та, представившись банківським працівником, повідомила, що внаслідок технічної неполадки, на кредитній картці його матері грошовий ліміт буде збільшено до 5000 грн. Почувши це, чоловік попросив відмінити операцію збільшення ліміту.

Натомість «працівниця банку» сказала, що потрібно надати комбінації цифр, які згодом були надіслані чоловіку у SMS-повідомленнях та код кредитної картки його матері. Могилівчанин, не запідозривши нічого поганого, надав усю необхідну інформацію.

В результаті, з кредитки його матері, невідомими особами було знято кошти в розмірі 5200 грн. Тоді громадянин звернувся до міліції.

За даним фактом було заведено кримінальне провадження за статтею 190 ч.1 Кримінального кодексу України «Шахрайство» – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, карається штрафом до п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Працівники міліції встановили особу, яка підозрюється у вчиненні даного кримінального правопорушення. Проводиться розслідування. Міліція в черговий раз застерігає громадян – не довіряйте незнайомцям, які цікавляться вашими конфіденційними даними чи інформацією, пов’язаною з отриманням коштів. Ваша довірливість може допомогти шахраям заволодіти вашим майном та коштами. Якщо ви маєте інформацію щодо зловмисників, які обдурюють громадян - телефонуйте за номером «102».



Переглядів: 3629
Поширень: 0