Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» створена понад 13 років назад. Своєю діяльністю, громадським ініціативами, наданням різнобічної допомоги молоді з інвалідністю організація довела свою не випадковість у третьому секторі. Цьогоріч рішенням міської ради було надано фінансову підтримку «Паростку» для проведення соціальних заходів, надання послуги денного догляду для осіб з розумовою відсталістю, надання соціально-психологічної допомоги людям з інвалідністю та підтримки нещодавно відкритого офісу «Паростка» за адресою: м. Вінниця, вул. 50-річча Перемоги, 51.

тренінг

8 лютого лідерами ГО «Паросток» було проведено тренінг на тему «Фандрейзинг для НУО». У заході взяли участь активісти молодих громадських організацій, які ще не мають достатнього досвіду, зокрема щодо написання проектів. Громадські організації, як відомо, самі здобувають собі «хліб»: через спонсорську допомогу, завдяки меценатам, а ще через написання та реалізацію грантових програм, здебільшого соціального характеру. Саме на це було зосереджено основну увагу на проведеному тренінгу.

тренінг

«Домашнім завданням» для слухачів було придумати й написати проект на задану тематику. За два тижні група знову має намір зібратися та продовжити навчання. Голова організації Ірина Саранча зазначила: «Навчаючи інших, ми не маємо на меті наплодити собі конкурентів, а хочемо допомогти піднятися та зміцнішати нашим майбутнім партнерам».

Звичайно, дуже важливо дати голодному риби, але ще важливіше навчити зловити ту рибину. Саме цей шлях обрав «Паросток».



Переглядів: 4843
Поширень: 0